BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,73
ALTIN 2.497,76
HABER /  POLİTİKA

Baydemir'in korktuğu başına geldi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e ‘eş başkan' olararak atanan Hafize İpek görevine başladı.

Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in 'Silahlar miadını doldurdu' açıklaması Baydemir'in başını daha çok ağrıtacağa benziyor. Abdullah Öcalan'ın sert tepki gösterdiği Baydemir'in koltuğuna 'eş başkan' geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Osman Baydemir, ‘Silahlar miadını doldurdu’ açıklaması yaparken bu sözler İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Öcalan'ın tepkisine neden oldu. Öcalan tarafından sert dille eleştirilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e ilk kez bir kadın ‘Başkan vekili' oldu. Daha önce Yenişehir Belediyesi'nde ‘Başkan vekili' olarak görev yapan Hafize İpek, Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olarak görev yapıyor.

Bazı çevreler tarafından ‘Baydemir'in yetkilerinin tırpanlanması' olarak değerlendirilen atama ile daha önce ‘Başkan vekili' olarak görev yapan avukat Metin Kılavuz görevden ayrıldı. Dün göreve başlayan ve Baydemir ile 11 köye su verilmesi ile ilgili temel atma törenine katılan Hafize İpek, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği'ne atanırken belediyede ilk kadın başkan vekili oldu.

DEMİRTAŞ: HER YERDE EŞBAŞKANLIK SİSTEMİ


BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, belediyelerdeki ‘eş başkanlık sisteminin' Diyarbakır Belediyesi ve Baydemir'e özgü olmadığını belirterek, şöyle dedi:

“Bu sistem, birçok belediyede hayata geçilmeye başlanmıştır. Son tartışmalardan bağımsız, daha önce alınmış bir karardır. Uygulanması çok önceden başlamıştır. Dolayısıyla bu kesinlikle iddia edildiği şekilde belediye başkanımıza yönelik, partimizin bir yaptırımından öte ilkesel bir tutumuz gereğidir. Kadın belediye başkanı olan yerlerde erkek, erkek belediye başkanı olan yerler de de kadın vekil sistemiyle eş başkanlık sistemini oturtuyoruz. Genel merkezimizde il ve ilçe teşkilatlarımızda her yerde eş başkanlık sistemini oturtuyoruz. Bu da bu şekilde anlaşılmalıdır. Bunun dışındaki anlaşılmalara tamamiyle spekülasyon ve yıpratmaya yöneliktir.”