BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Suriye'den teröre karşı işbirliği

Türkiye ve Suriye arasında terör ve terör örgütlerine karşı ortak işbirliği anlaşması imzalandı.

Abone ol

Türkiye ve Suriye arasında terör ve terör örgütlerine karşı ortak işbirliği anlaşması imzalandı. İmza törenin ardından Başbakan Erdoğan ile Suriye Başbakanı Otri kameraların karşısına geçerek ortak açıklama yaptı.

Başbakan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

Irak'ta kabinenin güvenoyu almasından memnuniyet duyuyoruz. Suriye ile başlattığımız ve diğer ülkelerden de destek aldığımız projede birbirmize güvenle daha farklı daha bereketli sonuçları olacaktır. Türkiye filistin ilişkilerinde açık ve net söylememiz lazım. Suriye gibi birçok adımlar attık atıyoruz. Türkiye'ye böyle bir görev düşerse bir görevimizin başındayız. Bölgedeki gelişmeler bizi rahatsız ettiği için nasıl olur da böyle olaylar olur diye bakıyoruz ama durumdan vazife çıkarmıyoruz. Suriye ile terör konusundaki dayanışmamızda çok büyük gayretlere tanık olduğumuz Suriye'yi takdir ediyorum. Bugün bu anlaşma ile bunu daha güçlü hale getirdik.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi'nin gündemine gelme ihtimalinden söz edilen 1915 olaylarıyla ilgili tasarıyla ilgili, ''Şu anda tabii bizler süreci izliyoruz. Ama gündemde yok, ama şu anda gündemde olmaması tabii olmayacağı anlamına gelmez. Son anda bazı şeyler belki olabilir. Biz de şu anda yakın takipteyiz, sıcak takipteyiz'' dedi.

Itri'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Irak'ın yeni kabinesinin güenoyu almasından memnuniyet duyduk. Türiye ve Suriye arasında ortaklık anşalmalar imzaladık. Bunlar için artık tren yola çıkmıştır.Türkiye ile ortak bir vizyon belirleyebiliriz. Biz tabiki her zaman gelecek kuşaklar için bir şeyler yapmalıyız. Bütün yaptıklarımızın meyvesi gelecek kuşaklar için alınmalıdır. Ben kendi adıma yakın ilgi ve misafirlikten dolayı teşekkür ederim. İnanıyorum ki gelecekte yeni başlıklarla bir araya geleceğiz. Herhangi bir terör eylemi meydana geldiğinde Türkiye ile ortak hareket ediyoruz.

TÜRKİYE İLE ORTAK ANLAŞMA

Türkiye ve Suriye arasında terör ve terör örgütlerine karşı ortak işbirliği anlaşması imzalandı

Başbakanlık Merkez Binasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Başbakanı Muhammed Naci Itri'nin başkanlık ettiği toplantının ardından, terör ve terör örgütlerine karşı ortak işbirliği anlaşmasını Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim imzaladı.

Başbakan Erdoağan ve Suriye Başbakanı ile yapılan toplantının ardından çok sayıda anlaşmaya imza atılıyor.