BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.440,93
HABER /  MEDYA

Sabah yazarının Cemaat yazısı inanılmaz!

Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, Cemaate operasyon için ellerini ovuşturuyor. Yükselir ilk paralel operasyon başladığında 'ohh' çekmiş ve...

Abone ol

Cemaat ile AK Parti arasındaki savaşta medyanın hali ibretlik. Erdoğan'ın 'inlerine gireceğiz' açıklaması ile gaza gelen Sabah Gazetesi yazarları adeta operasyon için diretiyorlar.

Bugün Sevilay Yükselir'in kaleme aldığı yazı iktidara yakın medyanın ruh halinin 'histerik' bir yansıyaması niteliğinde.


Adana'da 'Paralel Yapı' iddiaları üzerine yapılan operasyonu duyunca 'ohh' çeken Yükselir, bunun devamı gelmeyince büyük bir hayal kırıklığına uğramış. Yükselir, "Şahsen ben Adana'da başlayan operasyonun dalga dalga büyüyerek Türkiye geneline yayılacağını düşünüyordum. Ama olmadı. Maalesef operasyon olduğu yerde kaldı. İşte bu durum canımı çok sıkıyor" diyerek de ruh halini özetliyor.

Hükümetin operasyonu biran önce yapmasını isteyen Yükselir, aksi takdirde cemaatin B planını devreye sokacağını öne sürüyor. Peki 'B' planı ne derseniz? İşte o kısım boş...

Yükselir'in 'Paralel Çete ne zaman temizlenecek?" başlıklı yazısından şok satırlar şöyle;

"Paralel Çete'ye operasyon başladı" dediğinde yalan yok bir "ohh" çektim. Çünkü devletin kilit noktalarını ele geçirip sahip oldukları güç sayesinde biriktirdikleri bilgi ve belgelerle ülkenin dibine dinamit koyup patlatmak isteyen bu çeteyle mücadelenin artık somut bir şekil alması gerekiyordu.
Bu örgütün elamanlarından yaptıkları tüm alçaklıkların hukuk önünde hesabının sorulması gerekiyordu.

OPERASYON BÜYÜMEDİ BU CANIMI SIKIYOR

Şahsen ben Adana'da başlayan operasyonun dalga dalga büyüyerek Türkiye geneline yayılacağını düşünüyordum. Ama olmadı. Maalesef operasyon olduğu yerde kaldı. İşte bu durum canımı çok sıkıyor. Çünkü biliyorum ki hâlâ devletin en kritik noktalarında onlardan birileri var.
Ha bu aralar sessiz ve sakin bir bekleyiş içindeler ama sanmayın ki geri adım attıklarından...

B PLANLARI VAR

Sessizliğin tek nedeni B planını hayata geçirme hazırlığında olmaları. B planlarıyla ilgili senaryoların duyumunu alıyoruz. Emin olun çok daha alçak bir rolle girecekler sahneye. Kaos yaratmak için ülkenin en yumuşak dokularına ateş edecekler.

SAYIN BAŞBAKAN...

Bakın... Kurguladıkları oyunlar neticeye ulaşırsa bu kez çok şey kaybederiz. Dönülemeyecek noktalara gideriz. O nedenle tekrar tekrar yazarak hatırlatmada bulunmak istiyorum. Özellikle de Sayın Başbakan'a. Ben onun bu mücadelede kararlılığını biliyorum. Geri adım atmayacağına da eminim ama alt kadrolarında işlerin çok da iyi gittiğini söyleyemeyeceğim.

HER YOL MÜBAH

Eskiden bunların içinde olan birinden duymuştum. Örgütün okyanus ötesinde yaşayan liderinin şöyle bir talimatı varmış: "Benimle, bizimle beraber olduğunuzu gizlemek için size her yol mubahtır! Gerekirse bana ve örgütünüze ağza alınmayacak küfürler bile savurabilirsiniz!"
İşte böyle yapanlar var şu anda devletin kritik noktalarında. Maalesef bir biçimde kendilerini gizleyip alttan alttan çalışmalara devam ettiklerini duyuyoruz.

DÜŞMANI YARALI BIRAKMAYACAKSIN

Düşmanı yaralı bırakmayacaksın diye meşhur bir söz vardır. Evet yara aldı 30 Mart sandığından çıkan sonuçla bu çete ama eğer bunlar bu yaraları tedavi edip yeniden alana dönerse çok daha adi, alçak ve namussuzca saldırıya geçeceklerini tahmin etmemiz gerekir! O yüzden devleti neredeyse teslim almak üzere olan bu derin yapının kökünü kazımak için elimizden ne gelirse artık hayata geçirmemiz lazım!