BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sabah-atv iştah kabartıyor

Şartname alan 5 yabancı şirketin yanı sıra özel sermaye de ihaleye ilgileniyor.

Abone ol

Şartname alan 5 yabancı şirketin yanı sıra özel sermayeli yatırım fonları Carlyle Group ve KKR, Fiba Grubu ile İpek-Koza Grubu’nun da ihaleyle ilgilendiği belirtiliyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 7 Kasım’da satışa çıkacak olan Sabah-atv ihalesine ilgi artıyor. Yunan Antenna, Alman ProSiebenSat.1, RTL Grubu, ABD merkezli medya devi News Corp ve Çek medya şirketi Central Europe Media Enterprise’ın ihale için şartname aldığı açıklanmıştı. Özel sermayeli yatırım fonları Carlyle Group ve KKR ile Fiba Grubu’nun yanı sıra, İpek-Koza Grubu’nun da ihale ile ilgilendiği edilen bilgiler arasında yer alıyor.

İhalede şartnamede gereği yabancı payı yüzde 25 ile sınırlandırılıyor. İlgili şirketlerin yetkilileri, bu uygulamanın ihalenin çok daha yüksek bir bedelle satılmasına engel teşkil ettiğini savunuyor. RTÜK’ün televizyonda yüzde 25 yabancı payı kısıtlamasının gazete için geçerli olmadığını hatırlatan yetkililer, TMSF’nin çeşitli seviyelerde şartnamede getirdiği kısıtlamaların katılımcı ilgisini azalttığını belirtiyor.

Medya devleri Sabah-atv’ye talip

Yetkililer, özel sermayeli yatırım fonlarının finansal kuruluş olmadıklarını ve holding şirketleri gibi şirketlere sermaye iştirakinde bulunduklarını savunuyor. Bu nedenle RTÜK’un “finans kuruluşları televizyon yayıncısı şirketlere ortak olamaz” kısıtlamasının özel sermayeli yatırım fonları için geçerli olmaması gerektiğini iddia ediyorlar.

Sabah-atv’nin ‘pastası’ iştah kabartıyor

Özel sermayeli yatırım fonlarının ihaleyi alıp alamayacağı ancak ihale sonrasında Rekabet Kurulu ve RTÜK’ün onayının ardından belli olacak. İhaleye hazırlanma bedelinin ortalama 1-2 milyon dolar olduğunu hatırlatan yetkililer, konunun TMSF tarafından aydınlatılmasını istiyor.