BIST 10.269
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,73
HABER /  POLİTİKA

Saadet'ten Erdoğan'a uyarı

Saadet Partisi, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili AK Parti hükümetine "Yolsuzlukları örtmeyin, delilleri karartmayın!" uyarısında bulundu.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak Bursa ve Ankara' da düzenlenen aday tanıtım toplantılarında, Türkiye'nin gündemini sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna değindi.

"SORUŞTURMAYA MÜDAHALE, GERÇEKLERİ KARARTMAKTIR"

"Hırsızları yolsuzları yakalayan polislerin görevden alındığı bir ülke, yaşanabilir bir ülke değildir" diyen Kamalak , Hükümetin soruşturmaya yaptığı müdahalenin gerçekleri karartma amaçlı olduğunu söyledi. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde yolsuzluk ve hırsızlık olaylarının en çok AKP döneminde yaşandığına dikkat çeken Kamalak, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa bakan çocukları yolsuzlukla suçlanıp mahkeme kararı ile tutuklanıyor" şeklinde konuştu. Kamalak, "Yargıya müdahale ederek gerçekleri karartmayın." uyarısında bulundu.

"BELEDİYECİLİK BİZİM İŞİMİZ"

Belediyeciliğin asli temsilcisinin Milli Görüş olduğunu ifade eden Kamalak, Saadet Partisi'nin yerel seçimleri kazanması durumunda, ideolojik bir anlayışla değil, kardeşlik anlayışı ile bulunduğu yerleşim yerini yöneteceklerine dikkat çekti.

Milli Görüş Belediyeciliği ile tanışan yerlerde çağ atlatan hizmetlere imza attıklarını söyleyen Kamalak, "Biz şehirlerimizin köhne görüntüsünden kurtardık. Ucuz konut projesi geliştirdik. Şehirlerimizi su probleminden kurtardık. Yeşil dokuyu daha bir geliştirdik. Tarihi eserlerimize sahip çıktık" ifadelerini kullandı. Hedeflerinin belli olduğunu söyleyen Kamalak, "İlk etapta yaşanabilir bir Türkiye ardından yaşanabilir bir dünya kurmak istiyoruz" dedi.

ÇETİNKAYA: ÜLKEDE OLAN BİTENDEN BAŞBAKAN'IN HABERİ YOKSA, YÖNETMEYE DE HAKKI YOK

İl Divan Toplantısı'nda konuşan Genel Sekreter Tacettin Çetinkaya, geçtiğimiz hafta ülke gündemine bomba gibi düşen yolsuzluk operasyonuna ilişkin konuştu. Ülkenin içinde bulunduğu durumu toz duman olarak niteleyen Çetinkaya, devletin zirvesinin yapılan operasyon ve gözaltıları medyadan duymasının vahim bir tablo olduğunu bildirdi. Çetinkaya, "İşin içerisinde bir gaflet var. Bu aslında şu andaki yolsuzluktan, adam kayırmadan ve kara para aklama iddialarından daha vahim bir durumdur. Bir ülkede olanlardan Başbakan'ın olan bitenden haberi yoksa o kişinin ülkeyi yönetme hakkı yoktur" diyerek hükümeti eleştirdi.

"EKONOMİ OBEZ BİR İNSAN GİBİ"

İktidarın politikalarını da eleştiren Çetinkaya, ekonomiyi obezite hastasına benzetti. Obez bir insanın vücudunun iyi göründüğünü ama en ufak virüse karşı direncinin olmadığını söyleyen Çetinkaya, Türkiye ekonomisinin güçlü gösterildiğini ama en ufak bir dalgalanmada alt üst olduğunu kaydederek, operasyon sonrası borsada yaşananlara işaret etti. Çetinkaya, ekonominin pamuk ipliğine bağlı olduğunu ifade etti. Öte yandan teşkilat yöneticilerine seslenen Çetinkaya, erken hareket edip vatandaşın içine girmelerini istedi ve "Erken kalkan, yol alır" dedi.

"İKİ TARAFTAN DA DEĞİLİZ, HALKTAN YANAYIZ"

Divan toplantısında konuşan bir başka isim olan Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacı Abdullahoğlu da yolsuzluk operasyonuyla ilgili konuştu. Hacı Abdullahoğlu, operasyonun iki tarafında bulunan muhalefet ve iktidarı suçladı. Muhalefetin ranttan payını alamadığı için çırpındığını bildiren Hacı Abdullahoğlu, iktidarın da yolsuzluğun gündeme getirilmesinden şikayetçi olduğunu kaydetti. Vatandaşlardan kendilerine karşı yaşanan bu olaylarda nerede oldukları sorulduğunu söyleyen Hacı Abdullahoğlu, "Biz iki taraftan da değiliz, biz haktan yanayız" cevabını verdiklerini belirtti.