BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,94
HABER /  GÜNCEL

Saadetten Çağlayan isyanı

Pazar günü 3 siyasi parti Çağlayan meydanına sıkıştrıldı. Saadet Partisi soluğu YSK kapısında aldı.

Abone ol

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sadrettin Karaduman, 22 Mart günü Çağlayan'da yapacakları mitingin saatinin değiştirilmesi ve aynı yerde 3 partinin miting yapması kararına itiraz etti.

Saadet Partisi İstanbul İl Yöneticileri Sirkeci'de bulunan İl Seçim Kurulu'na gelerek itiraz dilekçesini iletti. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sadrettin Karaduman ve il yöneticileri Sirkeci'de bulunan İl Seçim Kurulu'na gelerek, Kâğıthane 1. İlçe Seçim Kurulu'nun dün akşam yaptığı toplantı sonrası aldığı karara itiraz etti. İtiraz dilekçesini veren SP İl Başkanı Sadrettin Karaduman çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Karaduman, "Kazlıçeşme'de AK Parti ve CHP'nin aynı gün miting yapmasına karşı olan zihniyetin Çağlayan'da 3 partinin miting yapmasına izin vermesine bir anlam veremedik" dedi.

Karaduman, önceden tespit edildiği şekilde Çağlayan Meydanı'nda BBP ve kendilerinin miting yaması gerektiğini 3'üncü partiye meydanın müsait olmadığını savundu. Saadet Partisi olarak alınan ilk kararda olduğu gibi 22 Mart 2009 Pazar saat 12.00'da Çağlayan Meydanı'nda olacaklarını söyleyen Karaduman, "Şayet itirazınız kabul edilmezse ne yapacaksınız?" şeklindeki soruya, "Biz bunun dikkate alınacağına inanıyoruz. Biz ona göre hareket edeceğiz. Değiştirilmezse diye bir ihtimal düşünmek istemiyoruz." şeklinde cevap verdi.

Çağlayan İlçe Seçim Kurulu ve Kağıthane İlçe Seçim Kurulları'nın Çağlayan Meydanı'nda gerçekleştirilecek mitingler için ayrı ayrı karar vermesi karışıklığa neden olmuştu. Partilerin itirazı üzerine dün acil bir şekilde toplanan Kağıthane İlçe Seçim Kurulu 22 Mart 2009 Pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi'nin 11.00 - 12.30 saatleri arasında, Saadet Partisinin ise 16.00 - 17.30 saatelri arasında Çağlayan Meydanı'nda miting yapmasına karar verdi.