BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,14
ALTIN 2.473,93
HABER /  SPOR

Rıdvandan zafer tüyoları

Galatasaray tarihi bir maça çıkıyor. Eksikler çok ama zafere olan inanç daha büyük. Rıdvan tur için tüyolar verdi.

Abone ol

Galatasaray UEFA kupasında çeyrek finale konuyor. Peki Hamburg engeli nasıl aşılır? Usta yorumcu Rıdvan Dilmen Sabri'nin kanadına dikkat çekti. İşte Rıdvan'ın Milliyet gazetesinde yazdığı maç kritiği:

SABRİ'NİN KANADI

Galatasaray’daki eksikler tabii ki bu geceki rövanşta büyük dezavantaj yaratacaktır. Bülent hoca, cezalı Emre Aşık’ın yerine mecburen Kewell’ı stoperde düşünüyor. Dolayısıyla savunmadaki üç isim solak oyunculardan kurulu olacak. Sadece sol ayağını kullanan iki stoper ve bir sol bek varken, Hamburg’un özellikle Sabri’nin bölgesinden geliştireceği ataklara dikkat etmek gerekecek.

ARDA VE LİNCOLN'ÜN PASLARI

Çünkü buradan atılan topları uzaklaştırmak için iki sol ayaklı stoper sağ ayaklarını kullanmak zorunda kalacak. Bu da büyük bir risk. Galatasaray’ın kontrollü oynama, savunma yapma özelliği fazla yok. Bu yüzden rakibi mümkün olduğu kadar kendi sahasına getirmemesi gerekiyor. Arda’nın büyük olasılıkla oynaması bekleniyor.

0-0'I DÜŞÜNMEK HATA OLUR

Arda ve Lincoln’ün kaybedeceği bir şeyi olmayan Hamburg’un savunmasını öne çıkardığı anlarda arkaya etkili toplar atmaları veya kendilerinin defansın arkasına sarkmaları gerekecek. Galatasaray turu geçmek istiyorsa mutlaka bu maçta öne geçmeli. Oyunu 0-0’a kilitlemek sonralara doğru büyük telaş getirir.