BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,95
ALTIN 2.425,77
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet'in toplantısında sürpriz konuk

Saadet Partisi'ne katılacağı yönünde haberler çıkan Abdüllatif Şener, bu partinin toplantısında konuşma yaptı.

Abone ol

Saadet Partisi İlçe Başkanları Seçime Hazırlık toplantısına katılan Türkiye Partisi eski Genel Başkanı Abdüllatif Şener, gündeme ilişkin yaptığı konuşmada ekonominin iyiye gitmediğini ve işsizliğin arttığını savundu.

KÖYLÜ İFLAS ETTİ

Çiftçilerin de zor durumda olduğunu ifade eden Şener konuşmasına şöyle devam etti: uu.20121013160345.jpg

"Hayvancolık bir felaket. hayvan sürüleri kalmadı. Hayvan kalmadı. Kaç senedir  Kurban Bayramı yaklaştığı zaman dışarıdan koyun ithal ediyorlar.  Dışarıdan koyun getirmeseler, hayvan getirmeseler, vatandaş kesecek koyun bulamayacak. Kesecek kurban bulamayacak. Saman fiyatı buğdayı aşmış. Bu saman fiyatıyla tek bir koyun, beslemek kışı geçirmek mümkün değil.  Biz bu yaşımıza kadar köylünün iflas ettiğini hiç duymamıştık. İlk defa bu iktidar döneminde, köylü iflas etmiştir."

"UYUŞTURUCU KULLANIMI PATLADI"

İşsizliğin arttığını ifade eden Şener, "Uyuşturucu kullanımı patladı. hırsızlık, yolsuzluk, gasp patladı. Bundan 4 sene önce 75 bin yatak vardı hapishanelerde, ama hapishanelerdeki mahkum sayısı 90 bin diye Adalet Bakanı açıklamıştı. Şimdi, yatak sayısını hapishanelerde 90 bine çıkarmışlar. Mahkum sayısı 120 bine çıkmış. Ama 500 bin kişiyi de devlet arıyormuş,  yakalarsa içeri atacak. İçeride yer yok ki. hapishanelerin bu kadar tıka basa dolu olduğu bir dönemi bu ülke yaşamamıştır. Sürekli hapishane yapıyorlar, yetiştiremiyorlar. Hırsızlık almış başını gidiyor. Uyuşturucu, intiharlar...ekonominin iyi olduğu bir ülkede, inancın, imanın u.20121013161335.jpgkorunmya çalışıldığı bir ülkede, bu rakamlar ortaya çıkar mı? AKP'nin ekonomisi nasıldır derseniz?, Ekonomisi sosyal dokumuzu, milli dokumuzu tahrip edecek derecede bir felakettir. 

ÖZELLEŞTİRMELERE TEPKİ

Özelleştirmelerin arttığını da sert bir dille eleştiren Şener, "Bu hükümet sadece yaşayanların cebindeki paraları alarak hükümet etmiyor. Bir de ölmüş olan mezarda yatan insanların geçmişlerimizin biriktirdiklerini satarak onları da harcıyor. Bu özelleştirme dediğimiz şey o. Eski nesillerin bizden öncekilerin, biriktirerek, ödediği vegilerle yapılan tesisler, kamu kuruluşları, hatta devletin, bazı imtiyazlarını satmak suretiyle de, bugünü kurtarıyor. Henüz doğmamış çocuklarımızın henüz kazanmadıkları parayı da harcıyor. Nedir o para? Borçlar3 diye konuştu.