BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Saadet İsraili kınadı

Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı, İsrail'in Filistin'deki uygulamalarını kınadı.

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Gençlik Kolları Başkanlığı, İsrail'in son dönemlerde Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Gülistan caddesinde dün akşam saatlerinde yapılan basın açıklamasına yaklaşık 500 kişi katıldı. Az sayıda bayanın da katıldığı açıklamada, İsrail'e sert tepkide bulunuldu. Açıklama sonrasında tekbir getirilirken, 'Kahrolsun İsrail' sloganları atıldı.

Açıklamayı okuyan SP Gençlik Kolları Başkanı Osman Bağaç, Türkiye'deki İsrail büyükelçiliğinin ebediyen lağvedilmesini istedi. Bağaç, Filistin'deki son gelişmelerin herkesi büyük bir endişeye sevk ettiğini belirterek, "Baskılar sadece gıda, para, ilaç ve ihtiyaçla sınırlı kalmayıp, tüm Filistinli siyasilere de uygulanmıştır. Nitekim şu anda 9 bakan, 68 milletvekili hiçbir sebep olmadan göz altına alınmıştır. Bu iş siyasilerle sınırlı olmayıp 200 kadın ve bunların yanlarında çoğu minik çocukları olmak üzere 400 çocuk ve binlerce erkek Filistinli, hapishanelere doldurulmuştur" dedi.

Bağaç, İsrail saldırılarıyla ilgili çeşitli taleplerinin olduğunu ifade ederek, "Türk hükümetinin Ortadoğu ve Filistin topraklarında barışın sağlanması için gerekli girişimleri acilen yapmasını, İslam Konferansı Örgütü'nün (İKÖ) en hızlı şekilde Birleşmiş Milletler Genel Sekreterini ve Güvenlik Konseyi'ni derhal alarma geçirmelerini, başta D-8'ler olmak üzere tüm İslam ülkelerinin, Filistin halkı ile dayanışmaya çağırmasını istiyoruz. Ayrıca İsrail Büyükelçiliği'nin ebediyen lağvedilmesini istiyoruz" dedi. Sık sık "Kahrolsun İsrail" sloganlarının atıldığı açıklamanın ardından kalabalık sessizce dağıldı.