BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İsrailin süresi doldu

Filistin'in İsrail'e verdiği süre doldu. İlk açıklama İsrail askerini kaçıran İslam Ordusu Örgütü'nden geldi.

Abone ol

Filistinli militanların, rehin aldıkları İsrailli asker Gilad Şalit'in salıverilmesi şartlarını kabul etmesi için İsrail'e tanıdığı süre dolarken konuya ilişkin ilk açıklama askeri kaçıran militan gruplardan İslam Ordusu örgütünden geldi.

Örgütün Gazze Şeridi sözcüsü Ebu El Muthana, İsrail'in tanınan süreyi aşması nedeniyle artık İsrailli askerin akıbeti hakkında hiçbir bilgi verilmeyeceğini belirtti. El Muthana ''görüşme kapanmıştır. Öldürülse de öldürülmese de askerin akıbeti hakkında hiçbir açıklamada bulunmayacağız'' diye konuştu. İsrailli askeri 25 Haziranda kaçırarak rehin alan diğer iki militan grubu, Hamas ve Halk Direniş Komiteleri örgütlerinden ise konuya ilişkin henüz bir yorumda bulunulmadı.

Örgütün Gazze Şeridi sözcüsü Ebu El Muthana, ''İslami ilkelerimiz, esirlere saygı duyulmasını ve esirlerin öldürülmemesini öngörüyor'' ifadesini kullandı.
   
Aynı sözcü, bir önceki açıklamasında, İsrail'in tanınan süreyi  aşması nedeniyle artık İsrailli askerin akıbeti hakkında hiçbir bilgi verilmeyeceğini belirtmiş ve ''görüşme kapanmıştır. Öldürülse de öldürülmese de askerin akıbeti hakkında hiçbir açıklamada bulunmayacağız'' diye konuşmuştu.

Askeri kaçırarak rehin alan 3 grup, İsrailli asker karşılığında yüzlerce militanın serbest bırakılması için İsrail'e bugün saat 06.00'a kadar süre tanımışlardı.

İsrail Adalet Bakanı Haim Ramon, İsrailli askerin özgürlüğüne karşılık talep edilen şartların yerine getirilmesi için tanınan sürenin dolmasının, tutumlarında bir değişikliğe yol açmayacağını söyledi.
   
Ramon, ordu radyosuna yaptığı açıklamada, militanlarla pazarlık yapmayacaklarını belirtti ve ''doğru olan, terörizme ödül vermemektir'' dedi.