BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,72
ALTIN 2.407,62
HABER /  GÜNCEL

Bozuk parada Tedbir oyunu

Erol Evcil soruşturmasında banka müdürlerinin tedbir oyunu ortaya çıktı.

Abone ol

Evcil soruşturmasında banka müdürlerinin “tedbir” oyunu ortaya çıktı. Hesaplara tedbir uygulamasını bazı banka müdürleri geciktirmiş.

Devlete trilyonlarca lirayı bulan borcunu ödemeyen, ancak yanında çalıştırdığı işçiler üzerinde bulunan trilyonları yöneten Erol Evcil"e yönelik “Bozuk Para” soruşturmasında "banka müdürlerinin tedbir oyunu" ortaya çıktı. Soruşturmada, Şişli Cumhuriyet Savcılığı"nın, Evcil"in yönettiği gerekçesiyle tedbir konulması kararı çıkarttığı hesaplara tedbir uygulanmasını bazı banka müdürlerinin geciktirdiği belirlendi.

“Bozuk Para” soruşturması, Evcil ve Nilüfer Turizm"in sahibi Hüseyin Kayapalı"nın tutuklanmasının ardından bazı banka müdürlerine yöneldi. Bazı banka müdürleri, Evcil"in yönettiği hesaplarla ilgili çıkarılan tedbir kararını geciktirmek ve Evcil"e “tüyo” vermekle ulaştırmakla suçlanıyor. Soruşturmada mahkeme kararı ile yapılan telefon dinlemeleri sırasında banka müdürlerinin paravan hesaplara konulan tedbir kararına ilişkin bilgileri Evcil"e verdikleri saptandı.

BAKKAL YÖNETİMİ
Bazı banka yöneticilerinin tedbir kararını uygulamayı geciktirip hesapların boşaltılmasına göz yumduğu da öne sürülüyor. Evcil ile bağlantıları tespit edilen banka yöneticilerini bizzat soruşturmayı yürüten Bursa Cumhuriyet Savcısı sorgulayacak. Evcil ile Kayapalı"nın tutuklanmasına yol açan soruşturma çerçevesinde Evcil"in kontrolünde bulunan yaklaşık 20 şirkete atanan kayyım heyeti de görev başladı. Kayyım heyetinin ilk yaptığı incelemede trilyonları bulan cirolara sahip olması gereken şirketlerin aynı bir bakkal dükkanı gibi işletildiği tespit edildi. Demirçelik piyasasının yüzde 7"sini elinde bulunduran Sivas DemirÇelik Fabrikası"nın muhasebe kayıtlarının dahi bulunmadığı, tüm hesaplarının fabrikanın üst düzey yönetimince tutulduğu görüldü. Bir yetkili, “Fabrikanın hiçbir hesabı belli değil. Muhasebe kayıtları ortada yok. Bakkal dükkanından farksız. Ne gelir belli, ne gider “ görüşünü dile getirdi.

Haber: Seda ŞİMŞEK

Kaynak: Bugün