BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.396,66
HABER /  SAĞLIK

Rüyaların gizemi

Rüyalar her zaman merak edilen bir konu olmuştur.

Abone ol

Rüyalar her zaman merak edilen bir konu olmuştur. 1800′lü yıllarda psikanalizin babası olarak kabul edilen Sigmund Freud ve takipçisi olarak bilinen Carl Jung, rüyalar alemi hakkında devrim diye adlandırılabilecek açıklamalar yapmışlardır.

Bundan sonra yapılan bir çok araştırma da bize rüyalar konusunda sürekli yeni bilgiler sunmuştur. Aşağıda rüyalarla ilgili bilmediğiniz gerçekleri öğreneceksiniz.

UYURKEN GEÇİCİ OLARAK FELÇ OLURSUNUZ

Uykudayken vücudunuzun geçici olarak felç geçirdiğinden haberiniz var mıydı? Bunun nedeni, aslında rüya sırasında bilinçaltımızın bizi korumaya çalışmasından kaynaklanıyor.

Çünkü rüya görürken, rüyamızda gördüğümüz şeyleri de yatağımızda yatarken yapsaydık, tehlikeli kazalar geçirebilirdik.

Böylece rüyamızda eğer birine vuruyorsak, uyurken vücudumuz felçli durumda olduğu için uyurken aynı hareketi yapmamız engelleniyor.

BİLMEDİĞİMİZ ŞEYLER HAKKINDA RÜYA GÖRMEYİZ

Bunun bir diğer anlatım şekli de sadece bildiğimiz şeyler hakkında rüya görebiliyor olmamız.

Rüyalarımızda hiç tanımadığımızı düşündüğümüz yüzler, aslında gün içerisinde sokakta, benzin istasyonunda veya markette gördüğümüz yüzlerce yüzden biri.

Sadece bilinçli olan tarafımız bunları hatırlamıyor. Ama her görüğümüz nesne ve yüz rüyalarımızda karşımıza çıkıyor.

RÜYALARIN ANLAMI FARKLIDIR

Rüyalarda gördüğümüz semboller aslında gerçek anlamlarıyla karşımıza çıkmıyor.

Bununla ilgili yapılan sayısız araştırmadan çıkan sonuçlara göre, rüyalar gözüktüğünden çok daha karmaşık anlamlar ifade ediyor ve sadece bilinç altımız rüyaların derin ve gerçek anlamının ne olduğunu bilebiliyor.

BEBEKLER ÜÇ YAŞINA KADAR RÜYA GÖRMEZLER

Bebeklerin uyku evreleri en çok REM evresindedir. Ama bilim henüz bu devrede bebeklerin tam olarak ne gördüğünü bilemiyor.

Bilim adamları bebeklerin 3 yaşına gelene kadar rüya görmediklerini ama bundan sonraki bir kaç yılda çok fazla kabus gördüğünü söylüyor.

Bu kabuslar genellikle,çocuk 8 yaşına geldiğinde sona eriyor.