BIST 10.245
DOLAR 32,22
EURO 34,72
ALTIN 2.402,10
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Davutoğlu’ndan flaş Suriye açıklaması<br/>Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye-T...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Davutoğlu’ndan flaş Suriye açıklaması
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye-Türkiye sınırındaki olaylara ilişkin açıklama yaptı. Davutoğlu, “Suriye’de emrivaki atılabilecek bazı adımlar, iki taraflı bir çatışmanın, çok taraflı çatışmaya dönmesine neden olur” dedi.



Hac heyecanı hüzne dönüştü
Suudi Arabistan’ın Kabe’nin genişletilmesi çalışmaları nedeniyle 2013 yılında hac kotasında indirime gitmesi sebebiyle yeniden hac kurası çekildi. Gönüllü olarak gitmeyenlerin düşülmesinin ardından bugün 9 bin 924 kişi kurayla kazandığı hakkını kaybetti. 6 yıl süren bekleyişinin ardından ilk kurada kutsal topraklara gitmeye hak kazanan Gülsade Gümüşsoy, yeni çekilen kurada ismi okununca baygınlık geçirdi.



“Yüzen Şehir” İstanbul’da

İstanbul – Geçtiğimiz günlerde bebeğini kucağına alan Cambridge Düşesi Kate Middleton’un isim annesi olduğu dünyanın en büyük yolcu gemilerinden “Royal Princess” İstanbul’a geldi. Karaköy Limanı’na demirleyen gemi büyüklüğüyle adeta bir şehri andırıyor. Yüksekliği nedeniyle Boğaziçi Köprüsü’nden geçemeyen dev gemide, 3600’ü yolcu 5000 kişi bulunuyor.



7 milyon dolar teklifli operasyon
İstanbul - Esenler Otogarı’nda yapılan operasyonda Roma ve Bizans dönemine ait 5 milyon TL değerinde 2 bin 879 sikke ve değişik tarihi eserler ele geçirildi. Zanlılarla müşteri gibi iletişime geçerek 7 milyon dolar teklif eden polis, İstanbul’a gelen 2 kişiyi yakaladı.



Çin’de heyelan evleri yuttu
Sichuan - Çin’in Siçuan eyaletinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle heyelan meydana geldi. Yağışlar nedeniyle suya doyan toprak, beraberinde bir köyü de sürükleyerek yok etti. Yüz binlerce tonluk toprak kütlesi köyü kaplarken, halk panik içinde kaçtı.



5 katlı binadan suya atladı
Norveç’te bir maceraperest, 5 katlı binadan suya atladı. Arkadaşının cep telefonu ile kaydettiği görüntülerde 5 katlı binanın tepesinde duran genç adamın bir süre beklediği; ardından kendini cesurca suya bıraktığı görülüyor.




Almanya kavruluyor
Berlin – Aşırı sıcakların etkili olduğu Almanya adeta kavruluyor. Hava sıcaklığının 35 dereceye ulaştığı ülkede birçok kişi güneş çarpması şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Sıcaktan bunalananlar kendilerini su kenarlarına atarken yetkililer hava sıcaklığını artabileceğini ifade etti.
(İHA)