BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67
HABER /  GÜNCEL

Rusya'nın aradığı Alparslan Çelik bakın nerede yakalandı!

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürmekle suçlanan Alparslan Çelik İzmir'de yakalandı.

Abone ol

RUSYA ile Türkiye arasında 24 Kasım 2015'te yaşanan uçak krizinde Rus savaş uçağı pilotunu öldürdüğü ileri sürülen Alparslan Çelik, İzmir'de gözaltına alındı.

Suriye Türkmendağı'nda, Bayırbucak Türkmenlerinin yanında Esad rejimine karşı savaşırken Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayıp kurtulan Rus pilotu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik ile birlikte Suriye'den gelen 13 kişi, İzmir'de polis ekiplerince yakalandı.

RUSYA'NIN HEDEFİNDEYDİ

Geçtiğimiz 24 Kasım günü, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilot, Esad rejimine karşı savaşan Suriye Türkmen Ordusu'nun kontrolündeki Bayırbucak bölgesine düşerken uçaktaki iki pilot paraşüt ile atlamış, pilotlardan biri Suriye Türkmen Ordusu'na bağlı 10. Tümen tarafından ölü olarak geçirilmişti. Esad rejimine karşı savaşan Alparslan Çelik, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğünü söyleyince, Rus istihbaratının hedefi haline gelmişti.



ALPARSLAN ÇELİK'İ İHBAR YAKALATTI

Rus istihbaratının aradığı Çelik, Suriye'nin Türkmendağı'nda bulundukları belirtilen bir grup arkadaşıyla bir süre önce İzmir'e geldi. Dün akşam saatlerinde, Hatay semtindeki bir restorana yemeğe giden Alparslan Çelik ve beraberindeki 13 kişide silah olduğunu gören iş yeri çalışanları, durumu polis bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, şüphelilerin GBT (Genel Bilgi Tarama) sorgusunu yaparken, yapılan aramada üzerilerinden ve geldikleri araçtan 1 Kalaşnikof marka tüfek ve 2 tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi. Alparslan Çelik ile birlikte 13 kişinin sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.