BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.495,75
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan vurulan uçakla ilgili flaş açıklama

RUSYA'da vurulan uçakla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Putin güvenlik konseyini olağanüstü toplantıya çağırdı. Rusya Dışişleri de uçakla ilgili ilk açıklamayı yaptı.

Abone ol

RUSYA savaş uçağının vurulması Moskova'yı alarma geçirdi. Rus yetkililer 'sınır ihlali yapmadık' iddiasında bulundu. Rusya Devlet Başkanı Putin ise güvenlik konseyini olağanüstü toplantıya çağırdı.

Suriye sınırında saat 09.25'de Türk hava sahasını ihlal eden Rusya savaş uçağı Türk jetleri tarafından vuruldu. Bu sıcak gelişme Moskova'da alarm zillerini çaldırdı.

SINIR İHLALİ YAPMADIK İDDİASI

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan olayla ilgili açıklamada şunlar bildirildi;

 -"Su-24 uçağımız Suriye üzerinde vuruldu. Hava sahası ihlali yoktur, tüm uçuşlar Suriye topraklarında oldu. Angajman kurallarını ihlal etmedik, ihlal etmediğimizi kanıtlayabiliriz. İlk verilere göre düşme nedeni karadan açılan ateş. Uçaktan kurtulan 2 pilotumuzun akıbeti de belirsiz."

KREMLİN : ÇOK CİDDİ BİR OLAY

Rus uçağının Türk F-16'lar tarafından düşürülmesi sonrası Kremlin'den de flaş bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü "Rusya uçağının düşürülmesi çok ciddi bir olay" dedi.

Kremlin adına açıklama yapan sözcü Dimitri Peskov, "Uçağın düşürülmesi ciddi bir olay ancak sonuç çıkarmak için henüz çok erken. Tüm bilgileri elde etmeden birşey söylemek doğru değil" dedi.

RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Rusya uçağının vurulması üzerine Putin flaş bir adım attı. Vladimir Putin Rusya Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. Putin'ren uçağın vurulmasıyla ilgili çok sert açıklamalar geldi.

RUSYA PİLOTLARINI ARIYOR

Rus askeri helikopterlerinin bölgede uçağın enkazını ve pilotları aradığı belirtildi. Düşürülen uçağın SU - 24 tipi olduğu açıklandı. Düşen uçaktan paraşütle atlayan pilotlardan biri Türkmen Dağı'na, diğeri ise Yayladağ'a yakın bir bölgeye düştü. Pilotların ikisinin de öldüğü öğrenildi.

RUSYA BÖLGEDE OPERASYON MU DÜZENLİYORDU?

Rus haber ajansı Tass, Suriye’de bugün Türkiye tarafından Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili, bölgede Rus uçaklarının da operasyon gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Sabah saatlerinde Suriye sınırında bir Rus uçağının düşürüldüğü iddiaları Türk haber kaynakları tarafından verilirken, Rus Savunma Bakanlığı da Rus uçağının düşürüldüğünü doğrulamıştı.

Tass, uçağın düştüğü bölgenin Türkmen bölgelerine yakın olduğunu, Suriye yönetiminin bu bölgeyi yeniden kontrol altına almaya çalıştığını, karadan yürütülen operasyonlara Rus uçaklarının da destek verdiğini kaydetti.

Rus uçaklarının Suriye’de yürüttüğü operasyonlar dün Rusya Devlet Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından övülmüştü. Putin, İran’da yaptığı açıklamada “Pilotlarımızın Suriye’deki faaliyetlerini pozitif olarak değerlendiriyorum” demişti.

PİLOTLAR ATLADI

Cephedeki Türkmen kaynaklar, Türkiye sınırına çok yakın olan Suriye'nin Yamadi Köyü'nde kurulu çadırların üzerine düştüğünü pilotların paraşütle süzüldüğünü gördüklerini söyledi.