BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan Türkiye'ye şok Kıbrıs çağrısı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e yolladığı ikinci sondaj gemisi Yavuz'un Kuzey Kıbrıs'ın doğusuna ulaşmasının ardından, Rusya "Kıbrıs'ın egemenliğinin ihlâl edilmemesi" çağrısı yaptı.

Abone ol

Doğu Akdeniz'de sular ısınıyor. Kıbrıs açıklarında sondaj gemileriyle arama yapan Türkiye'ye karşı peş peşe açıklamalar geliyor. AB'nin yaptırım uyarısından sonra bir açıklama da Rusya'dan geldi. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde konulan açıklamada "Kıbrıs'ın egemenliğine saygı duyulması gerektiği" ifadeleri yer aldı:

Kıbrıs'ın egemenliği ihlal edilmesin

"Bir başka Türk araştırma gemisinin de Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesine girdiği haberlerinin ardından, bölgedeki gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. Kıbrıs'ın egemenliğinin ihlâl edilmesinin, Kıbrıs sorununa kalıcı, adil ve uygulanabilir bir çözüm için şartların sağlanmasına yardımcı olmayacağına inanıyoruz.

Diyalog ve karşılıklı çıkarlar dikkate alınsın

"Doğu Akdeniz'deki krizin kapasitesini artıracak adımlardan kaçınılması; ölçülü davranma ve siyasi akılla hareket edilmesi; sorunlu konuların çözümü için diyalog ve karşılıklı çıkarlar dikkate alınarak çaba gösterilmesi çağrısı yapıyoruz.

"Birleşmiş Milletler tasarıları temel alınarak Kıbrıs'ta bir çözüme ulaşılması için, toplumlararası müzakere sürecinin en kısa sürede yeniden başlamasına duyulan ihtiyaç ortadadır. Birleşmiş Milletler güvenlik konseyi'nin daimi üyesi olarak, bu girişimleri desteklemeye hazırız."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Milli sondaj gemisi Fatih Akdeniz'deki ilk sondaj için yola çıktı
Foto Galeri Milli sondaj gemisi Fatih Akdeniz'deki ilk sondaj için yola çıktı Galeriye Gözat