BIST 9.749
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,78
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan Erdoğan'ın mektubuna ilk yanıt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yolladığı mektuba ilk yanıt geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran Rusya Milli Günü nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yolladığı mektuba cevap geldi.

Kremlin'den yapılan son dakika açıklamada "Türkiye ile iyi ilişklileri yeniden tesis etmek istiyoruz. Ama Ankara önce bazı adımlar atmalı" denildi.

"BÖYLE MEKTUPLARA CEVAP VERMEK GEREKMEZ"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran'da kutlanan Rusya Günü nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektubun cevap verilecek özelliklere sahip olmadığını söyledi.

Peskov, "Bu (Erdoğan'ın gönderdiği mektup), protokol gereği gönderilen bir mektuptu. Ulusal günlerde böyle mektuplar gönderilir. Bu uluslararası ilişkilerde protokol gereği olan olağan bir uygulama. Böyle mektuplara cevap vermek gerekmez. Nitekim mektubun içeriğinde de cevap gerektiren bir bölüm ne yazık ki yoktu" dedi.

Peskov ayrıca, "Biz de ilişkilerimizin normalleşmesini ve karşılıklı yarar getiren bir işbirliği yaptığımız döneme geri dönmek isteriz. Ama bizim için, olup bitenin (Türk F16'larının Rus Su-24 uçağını düşürmesi) ardından, Ankara belirli eylemleri gerçekleştirmeden ilişkilerin normalleşmesi mümkün değil" vurgusunu yaptı.

ERDOĞAN'IN PUTİN MEKTUBUNDA NE YAZIYORDU?

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Putin'e hitaben 12 Haziran 2016 tarihinde gönderdiği mesajda, Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin önümüzdeki süreçte hakettiği seviyeye ulaşması dileğinde de bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği kutlama mesajında, "Rusya Federasyonu'nun Milli Günü vesilesiyle Şahsınızda tüm Rus halkını milletim adına tebrik eder, önümüzdeki dönemde Türkiye ve Rusya arasındaki münasebetlerin hakettiği seviyeye yükselmesini temenni ederim" ifadesini kullandığı öğrenildi

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN MEDVEDEV'E TELGRAF

Aynı zamanda Başbakan Binali Yıldırım da Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’e tebrik mektubu gönderdi. Yıldırım mesajında, yakın zamanda iki ülke arasındaki işbirliği ve ilişkilerin iki ülke halkının ortak çıkarları için gerekli düzeye ulaşmasını ümit ettiğini belirterek, "Rus vatandaşlarına refah diliyorum" ifadesini kullandı.