BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.402,30
HABER /  DÜNYA

Rusya'da 200 bin öğretmen işsiz

Rusya Eğitim Bakanı Fursenko, öğretmen fazlalığı olduğunu söyleyerek 200 bin öğretminin işine son verileceğini açıkladı.

Abone ol

Rusya Eğitim Bakanı Andrey Fursenko, 200 binden fazla öğretmen fazlaları olduğunu, önümüzdeki günlerde bunların işine son verebileceklerini söyledi. İngilizce eğitimin ortaokul ve üniversitelerde gerekli olduğunu kaydeden Fursenko, okulların programlarını gözden geçirmelerini istedi.

Rusya'da son 10 yıl içinde demografik sorununun yaşanması nedeniyle eğitime yapılan harcamalarda opitimizasyonun yapılacağını kaydeden Fursenko, 1998 yılında 22 milyon öğrenci bulunurken 2009 verilerine göre sayılarının 13 milyona düştüğünü ifade etti. Öğretmen sayısında ise azalmanın aynı oranda gerçekleştirilmediği anlatan Fursenko, öğretmen azaltma konusunun güncel olduğunu belirtti. Fursenko, "Şu anda 9-10 öğrenciye bir öğretmen düşüyor. Öğretmen sayımız 1 milyon 200 bin iken, ihtiyacımız 1 milyon. Yani yaklaşık 200 bin öğretmeninin işine son verilebilir. Okullara öğretmenlerin sayısını azaltma teklifinde bulunacağız, sadece öneri mahiyetinde. Ancak, zorlama olmayacak." dedi.

Fursenko ayrıca 2015-2016 yıllarında öğrenci sayısının tekrar yükselişe geçeceğini belirtti. Şu anda bunun hissedildiğini ve okul öncesi eğitim için elemana ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Vedomosti gazetesine söyleşi veren Rusya Eğitim Bakanı, ülkesindeki eğitimi konusunda bilgileri paylaştı. Ortaokul ve üniversitelerde İngilizce eğitimin önemine vurgu yapan Fursenko, Rusya'da eğitimin iki dilde olması gerektiğini iddia etti. Bunun için gereken standartların hazırlandığını ifade eden Fursenko, "Özellikle İngilizce için bu çalışmaları sürdürüyoruz, çünkü dünya genelinde öğrenciler bu dilde daha çok diyalog kuruyor. Bir çok ülkede akademik yayınlar İngilizce basılıyor. Bir çok üniversitemiz için bu dile geçilmesi zorluk oluşturmayacak. Üniversite hocalarımızın bir çoğu yurtdışında İngilizce ders vermekte. Tahminime göre yakın 2-3 yıl içinde Rusya'da İngilizce programının olduğu bölümler açılacak. Yabancılar da bu dersleri alabilir" şeklinde konuştu.