BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Rusya, Ukrayna’nın Lviv kentini vurdu! 5 yaralı

UKRAYNA'nın Lviv kenti Valisi Maksim Kozitskiy, Lviv şehrinin 2 Rus roketiyle vurulması sonucu 5 kişinin yaralandığını açıkladı.

Abone ol

Ukrayna'nın batısındaki Lviv kenti yakınında bulunan yakıt deposunun 2 güdümlü füzeyle vurulması sonucu meydana gelen patlamalarda en az 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Lviv Bölgesel Askeri İdaresi Başkanı Maksim Koziskiy, Telegram'dan yaptığı açıklamada, yerel saatle 16.30'da Lviv yakınlarındaki yakıt deposuna 2 güdümlü füze saldırısı düzenlenmesi sonucu 3 büyük patlamanın meydana geldiğini duyurdu.

Kozitskiy yaptığı açıklamada, “Lviv 2 roketle vuruldu. Sivil yerleşim alanlarına isabet ettiğine dair bilgi yok. Resmi bilgilere göre 5 kişi yaralandı. Olay yerinden bildiriyorum. Sakin kalmaya devam edin. Her şey kontrol altında. Ancak hava saldırısı tehlikesi geçmedi" ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen saldırıların ardından bölgeden yeni görüntüler kaydedildi. 

"Rusya, Polonya'da bulunan Başkan Biden’e selam gönderdi"
Öte yandan Belediye Başkanı Andriy Sadoviy, Polonya sınırına yakın mesafede bulunan Lviv şehrinin vurulmasının sebebinin Başkan Biden’in Polonya’da olması nedeniyle gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu son bir hafta içindeki ikinci saldırı. Altyapı hedef alındı. Şehirde ciddi manada zarar söz konusu. Saldırı sonucunda oluşan patlama dalgaları okul ve anaokulu gibi eğitim kurumlarına zarar verdi. Camlar parçalandı ancak can kaybı yaşanmazken bazı vatandaşlar yaralandı. Bugünkü saldırılarla agresif ülke, Polonya'da bulunan Başkan Biden’e selam gönderdi. Lviv Polonya’ya 70 kilometre uzaklıkta. Tüm dünya anlamalı ki tehdit çok ciddi. Kimse gelecekteki planlarını bilmiyor. Tüm şehirler zor durumda. Umarım can kayıpları az yaşanır. Ne kadar silah elimizde olursa, ne kadar roket imha silahlarına sahip olursak o kadar hızlı olacak bizim zaferimiz” şeklinde konuştu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Güneş yüzünü gösterdi sahiller doldu taştı! Sıcaklık 20 dereceyi aşınca deniz sezonu açıldı
Foto Galeri Güneş yüzünü gösterdi sahiller doldu taştı! Sıcaklık 20 dereceyi aşınca deniz sezonu açıldı Galeriye Gözat