BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.496,92
HABER /  DÜNYA

Rusya resmen açıkladı! Ukrayna'nın işgalinin ilk aşaması tamamlandı...

Hiçkimse bunu beklemiyordu, Rusya savaşın 30. gününde resmen açıkladı: "Rus ordusu Ukrayna'daki operasyonun ilk aşamasında yer alan ana hedefleri tamamladı...."

Abone ol

Rusya-Ukrayna savaşı 30. gününde de tüm hızıyla sürerken, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan dünyayı şaşkına çeviren açıklama geldi. Rus Savunma Bakanlığı açıklamasında, "Rus ordusu Ukrayna'daki operasyonun ilk aşamasında yer alan ana hedefleri tamamladı. Ukrayna'nın Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mıkolayiv şehirleri kuşatma altında, Herson bölgesinin tamamı, Zaporijya’nın da büyük bir kısmı kontrolümüzde..." denildi...

Rusya, Ukrayna'nın Kiev, Harkov, Çernigiv, Sumi ve Mikolayiv şehirleri kuşatma altında olduğunu, Herson bölgesinin tamamı ve Zaporijya’nın da büyük bir kısmı kontrolünde olduğunu açıklayarak Ukrayna’daki operasyonun genel olarak birinci etabının tamamlandığını bildirdi.

Rusya'nın duyurduğu verilere göre, bir ayda Ukrayna ordusundan 14 binden fazla asker öldü, yaklaşık 16 bin asker yaralandı. Ukrayna'daki savaşta ayrıca Rus askerlerinden 1351'inin öldüğü ve 3 bin 825'inin de yaralandığı açıklandı.

Rusya: Bin 351 askerimiz öldü, 3 bin 825 askerimiz yaralı
Açıklamaya göre, savaşta bir ayda Ukrayna ordusundan 14 binden fazla asker öldü, yaklaşık 16 bin asker yaralandı. Rus askerlerinden 1351'inin öldüğünü, 3 bin 825'inin de yaralandığını açıklandı.Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şunlar belirtildi:

Ukrayna hava sahası kapatılırsa...
- Ukrayna hava sahası uçuşa kapatılırsa Rus askerleri buna kısa sürede cevap verir. Batının Ukrayna'ya silah temin etmesi büyük bir hata, bu çatışmanın uzamasına neden olur.

- Rus ordusu Ukrayna'daki operasyonun ilk aşamasında yer alan ana hedefleri tamamladı. Ukrayna silahlı kuvvetlerinin savaşma potansiyeli önemli ölçüde azaldı, bu da Rus ordusunun ana hedefine, Donbass'ın kurtarılmasına odaklanmasını mümkün kılıyor. 

Luhansk'ın % 93, Donetsk'in % 54'ü kurtarıldı
- Ukrayna'nın Kiev, Harkov, Çernigiv, Sumi ve Mıkolayiv şehirleri kuşatma altında, Herson bölgesinin tamamı, Zaporijya’nın da büyük bir kısmı kontrolümüzde... Luhansk topraklarının yüzde 93'ünü, Donetsk topraklarının yüzde 54'ü kurtarıldı, Mariupol için çatışmalar devam ediyor.

Ukrayna birliklerine füze ve mühimmat, yakıt ve yiyecek tedarikini neredeyse tamamen durdurduk.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ukrayna'nın kadın askerleri savaşa böyle gitti! Trenlere binip güle güle cepheye gittiler
Foto Galeri Ukrayna'nın kadın askerleri savaşa böyle gitti! Trenlere binip güle güle cepheye gittiler Galeriye Gözat