BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,84
ALTIN 2.432,68
HABER /  DÜNYA

Rusya Gori kentini işgal etti

Rusya birliklerinin Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e 60 km uzaklıkta olan Gori kentini ele geçirdiği bildirildi. Rusya yalanladı ama...

Abone ol Rusya birlikleri, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e 60 km uzaklıkta olan Gori kentini büyük ölçüde ele geçirdi.



Gürcü kaynakları, ayrılıkçı Güney Osetya sınırındaki Gori kentinin kontrolünün Rus askerlerinin eline geçtiğini belirterek, Rus birliklerinin daha da ilerlemeye devam ettiklerini söylediler.


Bu arada, aralarında Türk basın mensuplarının da bulunduğu yerli ve yabancı gazetecilerin bir kısmının Gori kentinin dışına çıkmayı başardığı, ancak kent merkezinde mahsur kalan çok sayıda gazeteci de olduğu belirtiliyor.


RUSYA İŞGALİ YALANLADI


Gürcistan'ın, Abhazya bölgesi yakınındaki Gori kentini Rus askerlerinin ele geçirip geçirmediği konusunda çelişkili bilgiler gelirken, görgü tanıkları, bu haberlerden önce kentin boşaltılmakta olduğunu belirtiyorlar.


Gürcü kaynakların ardından Gürcistan Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Aleksandır Lomaya da, Gori'nin rus askerlerinin eline geçtiğini açıkladı.


Lomaya, bununla birlikte Rus askerlerinin Tiflis'e ilerleyip ilerlemeyeceklerinin açık olmadığını kaydetti.


Gürcü kaynakları, Senaki ve Zugdidi'nin ardından Gori kentinin kontrolünün Rus askerlerinin eline geçtiğini, Rus birliklerinin daha da ilerlemeyi sürdürdüklerini söylemişlerdi.


Rusya Savunma Bakanlığı ise, ''Gori'de Rus askeri yok'' diyerek bu açıklamayı yalanlamıştı.

KENT BOŞALTILDI


Bu arada, Gori kentini en son terkeden kimi yabancı gazeteciler, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, kent merkezinde bulundukları sırada kentin Gürcü askerler de dahil olmak üzere tamamıyla boşaltılmakta olduğunu gördüklerini söylediler.


Yabancı gazeteciler, bölgedeki BM barış gücü polisinin kendilerini uyararak, ''Rus askerleri 5 dakika içinde burada olur. Burayı hızlıca terkedin'' dediğini aktardı.


Gazeteciler, Gori'den Tiflis'e uzanan yol boyunca çok sayıda Gürcü zırhlı aracı, tankı ve diğer teçhizatın konuşlandığını, Tiflis çıkışının da trafiğe tamamıyla kapatıldığını kaydettiler.