BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Rusların kıtalar arası füze fiyaskosu

Rusya'nın denediği kıtalar arası balistik füzenin havada infilak ettiği açıklandı.

Abone ol

Rusya'nın en yeni kıtalar arası balistik füzesinin başarılı bir şekilde denendiği açıklamasından kısa bir süre sonra, füzenin fırlatıldıktan sonra infilak ettiği açıklaması yapıldı.

Rus İtar-Tass ajansı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından bir yetkiliye dayanarak verdiği haberde, Bulava balistik füzesinin ateşlendikten kısa bir süre sonra, önceden ayarlanan yörüngesinden çıkması nedeniyle infilak ettiği belirtildi.

Haberde, Bulava füzesinin infilak nedenini öğrenmek için Savunma Bakanlığı yetkililerinin de aralarında bulunduğu özel bir komisyon oluşturulduğu kaydedildi. Rus haber ajansları, daha önce Bulava füzesinin TSİ 16:05'te Beyaz Denizdeki nükleer denizaltından fırlatıldığını belirterek, füzenin Kamçatka Yarımadasındaki Kura bölgesindeki tatbikat alanına başarılı bir şekilde ulaştığını bildirmişlerdi.

Rusya geçen ay yaptığı Bulava füze denemesinde başarısız olmuş, Pasifikler'deki bir nükleer denizaltından fırlatılan füze denize düşmüştü. Rus basını, Rusya'nın füze projelerinin amiral gemisi olan Bulava'nın ABD'nin Trident füzesine eşdeğer olduğunu kaydettiler. Rusya, ABD'den sonra en büyük nükleer denizaltı filosuna sahip bulunuyor.