BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

ABD Irak yönetimini kaale almıyor

Irak Başbakanı Maliki, Amerikan askerlerinin Sadr'da düzenlediği saldırıdan haberi yok

Abone ol

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Amerikan askerlerinin başkent Bağdat'ın Şii semti Sadr'da düzenlediği baskınlar konusunda kendisine danışılmadığını söyledi.

El Maliki, düzenlediği basın toplantısında, baskınlardan haberi olmadığını belirterek, "Sadr semtinde neler olduğu konusunda açıklama isteyeceğiz. Bu konuyu, tekrarlanmaması için çok uluslu güçle gözden geçireceğiz. Irak hükümeti bundan haberdar ve herhangi bir askeri operasyonun parçası olmalıydı. Çok uluslu güçle Irak hükümeti arasında koordinasyon gerekli" diye konuştu.

Nuri El Maliki ayrıca, Amerikalı askeri ve diplomatik temsilcilerin Irak'ın ülkeyi kasıp kavuran şiddeti dizginleme konusunda bir takvim oluşturmaya ihtiyacı olduğu yönündeki açıklamalarına karşı çıkarak, "Hükümetin, halkın iradesini temsil ettiğini bildiririm ve hiç kimsenin hükümete bir takvim kabul ettirmeye hakkı yok" dedi.

El Maliki ayrıca, bunun ABD'nin resmi politikası değil seçim kampanyasının bir sonucu olduğundan emin olduğunu ve bu konuda çok endişe duymadıklarını sözlerine ekledi.

CESETLER

Bu arada, Irak'ın güneyindeki Kut kentine bağlı Suveriye kasabasında elleri bağlı 7 kişinin cesetleri bulundu. Kut morgu müdürü Hadi El Atabi, cesetleri bulunan kişilere birçok el ateş edildiği ve bu kişilerin işkenceye maruz kaldıklarını söyledi. Atabi, bu kişilerden birinin kimliğini, bir elektrik şirketinde güvenlik görevlisi olarak çalışan ve 5 gün önce kaçırılan Mecdi Nur olarak açıkladı.