BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.487,15
HABER /  GÜNCEL

Fethiyeye semalarında göksel şölen

Uluslararası Ölüdeniz 7. Hava Oyunları Festivali Fethiye'de başladı

Abone ol

Uluslararası Ölüdeniz 7. Hava Oyunları Festivali, Türkiye'nin ve dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan Fethiye'de başladı.

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde düzenlenen festivale 30 ülkeden 300'e yakın sporcu katıldı. Ölüdeniz'de bu yıl 7'si düzenlenen ve 29 Ekim'e kadar sürecek Hava Oyunları Festivali nedeniyle çok sayıda kişi bölgeye geldi. Festivalin açılış töreninde konuşan Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş, Fransa'daki festivale katılan sporcuların çoğunluğunun Ölüdeniz'e de geldiğini hatırlatarak, şunları söyledi: ''Bu yıl geçen yıldan daha fazla sporcu var. Önümüzdeki yıl festival programına bir de fuar organizasyonunu kazandırmak istiyoruz. Ölüdeniz'i yamaç paraşütünde bir numara yapacağız. Sporcuların güvenliği için bir askeri helikopterin yanı sıra denizde de sahil güvenlik botları, görev yapacaklar.''

Konuşmaların ardından Babadağ'dan serbest atlayış yapan yamaç paraşütü pilotları, Ölüdeniz semalarında çeşitli akrobasi hareketleri yaparak, plajdaki yüzlerce tatilcinin ilgisini çekti. Dünyanın en iyi akrobasi pilotları arasında yer alan Mike Küng'ün yanı sıra İspanya'dan Horacio Lorens ve Romen Marius Lutta, helikopter ve diğer sprint gösterilerle, izleyenlere heyecanlı anlar yaşattılar. Bu arada Ölüdeniz Belediyespor motokros ekibi de festival nedeniyle plajda bir gösteri sundu. Yaklaşık 20 dakika süren motokros gösterilerini, yabancı basın mensuplarının yanı sıra çok sayıda turist de izledi.

KAZA UCUZ ATLATILDI

Gösterilere katılan Hollandalı Stephen Uld Haos (30), tekli uçuşda, inişe geçtiği sırada kontrolünü kaybederek plaja 300 metre mesafede denize düştü. Sahil Güvenlik ve özel güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan Stephen Uld Haos, Türk yetkililere teşekkür ederek, ''Bir anda kontrolümü kaybettim. İyi ki paraşütüm kapanmadı. Yoksa canımdan olacaktım'' dedi.