BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,24
HABER /  GÜNCEL

Rus uçağı düştüğünden beri Suriye'ye Türk uçağı girmedi

Türkiye, Rus savaş uçağının Suriye sınırında düşürüldüğü 24 Kasım’dan bu yana Suriye’de ABD öncülüğündeki koalisyonun operasyonlarına katılmadığını doğruladı.

Abone ol

ABD'li üst düzey yetkililer, daha önce  Moskova ile Ankara arasında başlayan kriz nedeniyle Türkiye’nin Suriye'de düzenlediği operasyonları Washington'un talebi üzerine durdurduğunu belirtmişti. 

Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Türk güçlerinin 24 Kasım’dan beri Suriye’de IŞİD’e yönelik hava operasyonlarına katılmadığını doğruladı. Adı açıklanmayan yetkili, "Savaş uçaklarımız koalisyon uçuşlarına katılıyor ancak 24 Kasım'dan bu yana Suriye'de IŞİD hedeflerini bombalamadı” dedi.

‘IRAK’TAN ASKER ÇEKMEDİK' 

Yetkili ayrıca, Irak Başbakanı Haydar el İbadi’nin dün akşam Türkiye’ye Musul’daki askerlerini çekmesi için 48 saat süre tanımasına karşın, Türkiye’nin henüz askerlerini geri çekmediğini söyledi.

“Irak'taki Türk güçleri hakkında Irak Savunma Bakanlığı ile görüşmeler sürüyor, asker sayısı azaltılabilir” diyen Türk yetkili, “Türk birlikleri Irak'a Sünni Arap ve Türkmen güçlerin eğitim talebinin ardından konuşlandırıldı. Irak merkezi hükümeti Türk birliklerinin yerleşiminden haberdardı” diye konuştu.