BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,05
ALTIN 2.324,50
HABER /  DÜNYA

ABD Esad'ı vurdu mu? Pentagon açıkladı!

Koalisyonun Suriye'de rejime ait bir askeri kampı vurduğu iddiası, ABD Savunma Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Abone ol

ABD Savunma Bakanlığı, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, Deyru'z Zor vilayetinde Suriye ordusunun askeri kampını vurduğuna dair iddiaları yalanladı.

Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, bakanlıkta gazetecilere yaptığı açıklamada, DAEŞ’le mücadele kapsamında oluşturulan koalisyon güçlerince Deyru’z Zor'daki Suriye ordusuna ait bir kampın bombalandığı ve askerlerin öldürüldüğü iddialarını reddetti.

Davis, “Deyru'z Zor’da dün dört hava saldırısı düzenlediğimizi söyleyebilirim. Tüm bu saldırılar petrol kuyularına yönelikti. Bu saldırılar, Suriye ordusuna dönük saldırının gerçekleştirildiği söylenen yere 55 kilometre uzaklıktaydı” dedi.

Koalisyon uçaklarının dün herhangi bir araç veya personeli hedef almadığını, saldırı yapılan alanların yakınlarında da Suriyeli askerlerin bulunduğuna dair belirtinin olmadığını kaydeden Davis, “Esed rejimini veya Suriye ordusunu hedef almak için herhangi bir nedenimiz yok” ifadesini kullandı.

Öte yandan Davis, Suriye askeri kampının Rus uçakları tarafından hedef alındığı spekülasyonlarına dair ellerinde bir delil bulunmadığı bilgisini de verdi.

Davis, “Herhangi bir delile sahip olduğumuza dair bilgim yok ama onların (Rusya) Suriye’de hava saldırıları yaptığını biliyoruz. Uzun menzilli bombardıman uçakları hava saldırısı düzenlemek üzere dün Rusya’dan Suriye’ye geldi” diye konuştu.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, koalisyon güçlerine ait jetlerin Deyru’z Zor’daki askeri kamplarına saldırdığını ve saldırıda bazı askerlerin öldüğü ve yaralandığını ileri sürmüştü.