BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.439,64
HABER /  MEDYA

Rus büyükelçiye suikasti haber veren tweet!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikastin FETÖ'yle bağlantısını yazdı.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Rus büyükelçi suikastinin FETÖ'yle bağlantısına ilişkin ilginç bir detayı yakaladı. 

Selvi, FETÖ’cü yayın organı Today’s Zaman’ın Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt'un saldırıdan sadece 3 gün önce 16 Aralık'ta attığı bir tweeti bugünkü köşesine taşıdı.

Selvi, "FETÖ’cü yayın organı Today’s Zaman’ın Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt, 16 Aralık tarihinde attığı tweet’te, ”Büyükelçilerin bundan böyle güvenliği yok” demişti. Bunun ne anlama geldiğini Karlov suikastıyla öğrenmiş olduk" diye yazdı.

Suriye'nin dizaynında en önemli müttefiklerinin Rusya olduğunu yazan Selvi, uluslararası parmağın Türk-Rus ilişkilerinin bozulması için komplolar kurduğu görüşünde.

ÇARPICI DETAY Suikasti haber veren FETÖ'cü ve suikasti yapan Mevlüt Mert Altıntaş arasındaki özel bir bağlantı da ortaya çıktı. Meğer Mevlüt Mert Altıntaş, Abdullah Bozkurt'un Ankara'daki evinde kalıyormuş. Polisin verdiği ev adresi ona ait çıktı.

Suikastçının FETÖ şüphelisi olduğunu yönelik işaretleri sıralayan Selvi, Türkiye'nin uluslararası bir operasyonla karşı karşı olduğunu yazdı. İşte gündemi değiştiren o saldırıyla ilgili Selvi'nin o yazısı:

UYUYAN HÜCRELER

Darbe girişiminden sonra, FETÖ’cülerin bir daha 15 Temmuz türünde bir darbe yapma kabiliyetleri kalmadı. Ama “Uyuyan hücrelerini harekete geçirip, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere stratejik hedeflere yönelik suikastlar düzenleyebilirler” deniliyordu. İntihar eylemlerinden endişe ediliyordu. Büyükelçi Karlov’a yönelik suikast bunu gösterdi. PKK bir süredir ikiz eylemler yapıyor. Aynı hedefe yönelmiş olan FETÖ ise ikiz senaryolarını hayata geçirmeye başladı. FETÖ’cü yayın organı Today’s Zaman’ın Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt, 16 Aralık tarihinde attığı tweet’te, ”Büyükelçilerin bundan böyle güvenliği yok” demişti. Bunun ne anlama geldiğini Karlov suikastıyla öğrenmiş olduk. FETÖ’cü uyuyan hücreler harekete geçti. Yeni hedeflerinin kim ya da kimler olduğu ise meçhul.

EL KAİDE İMAJI

Suikastı düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş’ın iyi yetiştirilmiş olduğu anlaşılıyor. Sadece Türk-Rus ilişkilerinin en kritik aşamasında suikast düzenlemekle kalmıyor. Arapça olarak El Kaide ya da  El Nusra imajı oluşturmaya özen gösteriyor. Altıntaş, Ankara çevik kuvvette 2 yıllık polis memuru olarak görünüyor ama profesyonel bir suikastçı olduğu anlaşılıyor.

Mevlüt Mert Altıntaş’ın suikast talimatını kimlerden aldığı, hangi imama bağlı olduğu, emrin kendisine ne şekilde tebliğ edildiğini öğrenebilecek miyiz bilmem. Çünkü sağ olarak ele geçirilemedi. 15 Temmuz’da rapor alması, KPSS soruşturmasının şüphelisi ve Körfez Dershanesi çıkışlı olması suikastçının FETÖ bağlantısına yönelik ipuçları veriyor.