BIST 9.508
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.485,45
HABER /  DÜNYA

Rus bakandan Türkiye için küstah sözler!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin terörle mücadeleyi bahane ederek Kürtleri sindirdiğini ileri sürdü.

Abone ol

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier Moskova'da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Suriye'deki gelişmeleri konuştu. İki bakan daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirdi. Lavrov, Ankara'nın terörle mücadeleyi bahane ederek Suriye ve Türkiye'deki Kürtleri sindirdiğini ileri sürdü.

"KİMSE ZAMANA OYNAMASIN"

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Suriye Barış Konferansı'nın tüm katılımcılarını ertelemelerden uzak durmaya çağırdı. Steinmeier, "Kaybedecek zaman yok. Kimse zamana oynamasın" dedi.

"NİHAİ ÇÖZÜM LAİK VE BÜTÜNLÜĞÜ KORUNMUŞ BİR SURİYE OLMALIDIR"

Suriye hükümetini muhaliflerle esir takası yapmaya davet eden Steinmeier, "Nihai çözüm laik ve bütünlüğü korunmuş bir Suriye olmalıdır" dedi.

"ANKARA, SURİYE VE TÜRKİYE'DEKİ KÜRTLERİ SİNDİRİYOR"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Türkiye'nin Kürtleri IŞİD'le mücadelesinde engellediğini öne sürdü. Lavrov, Ankara'nın terörle mücadeleyi gerekçe göstererek Suriye ve Türkiye'deki Kürtleri sindirdiğini iddia etti. Lavrov, Türkiye'yi IŞİD'le sınır ticaretine ve Türk sınırı üzerinden Suriye militan girişini durdurmaya çağırdı.

CENEVRE GÖRÜŞMELERİNİN ÖNCELİKLİ HEDEFİ SURİYE'DE ATEŞKESİN SAĞLANMASI

Cenevre'de Ocak ayında başlatılan görüşmelerin öncelikli hedefi, öncelikle Suriye'de ateşkesin sağlanması. Ardından da ülkede bir geçiş hükümetinin kurulması ve serbest seçimlerin organize edilmesi amaçlanıyor. Suriye'de barışçıl çözüm için geçen Kasım ayında Viyana'daki Suriye toplantısında taraflar arasında müzakerelerin başlaması, BM denetiminde muhalefet bileşenlerinin belirlenmesi, ateşkes sağlanması, 6 ay içinde geçiş süreci, yeni bir anayasa hazırlanması ve 18 ay içinde seçim yapılması konularında uzlaşmaya varılmıştı.