BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,75
ALTIN 2.388,40
HABER /  GÜNCEL

Rum liderden bayrağa ağır hakaret

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri, KKTC'de dalgalanan bayrakla ilgili öyle sözler etti ki Türkler ayağa kalktı.

Abone ol

Rum radyosunun haberine göre, Beşparmaklar'daki KKTC bayrağını "hilkat garibesi" olarak niteleyen Hristofyas "Bu, işgalin sürmekte olduğunun ve halkımızın bölünmüş bir vatanda yaşamaya devam ettiğinin göstergesidir" iddiasında bulundu.

Hristofyas Noel şarkıları söylemek üzere Rum Başkanlık Köşkü'ne giden Polis, Rum milli muhafız ordusu (RMMO) ve yunan kontenjan alayı (ELDİK) filarmoni orkestralarını dinledikten sonra yaptığı açıklamada Rum iç cephesinde her kafadan bir ses çıkmakta olduğunu belirterek iç cephede birlik çağrısında da bulundu.

KKTC'deki beşparmak dağlarının Kıbrıs Rum Kesimine bakan yüzünde yer alan ve bir yamaca çizilmiş en büyük bayraklardan biri olan "Dağdaki Bayrak" yıllarca önce Türk komando askerleri tarafından taşlar dizilerek ve boyanarak meydana getirildi. Dört futbol sahası büyüklüğünde olan bayrak çok uzak mesafelerden ve yükseklerden görülebiliyor. Guinness Rekorlar Kitabına girmeye aday olan bayrak KKTC'nin gurur anıtlarından biri. Eski direniş ve mücahitlerden oluşan bir ekip her yıl bayrağın bakımını ve boyamasını yapıyor ve yaptırıyor. Üç yıl kadar önce gene bu bayrak, eski mücahitlerden iş adamı Tanju Müezzinoğlu ve arkadaşlarının başını çektiği bir kampanya ve kurduğu bir komite tarafından ışıklandırıldı. Geceleri önce Ay yıldızlı Türk bayrağı olarak yanan bayrak daha sonra KKTC bayrağına dönüşüyor. Kıbrıs Rum kesiminde yapılan araştırmalarda dağdaki bayrak Türk varlığını simgelediğinden ilk ortadan kaldırılması gereken işaretlerden biri sayılıyor.