BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,84
ALTIN 2.403,43
HABER /  GÜNCEL

24 saatte 363 kişiyi tıraş etti

Ankaralı kuaför Buyruk, 24 saatte 363 kişiyi tıraş ederek, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı.

Abone ol

Ankara'da 26 yıldır kuaförlük yapan Ercan Buyruk, 24 saatte 363 kişiyi tıraş ederek, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı.

Ercan Buyruk, 1,5 yıllık hazırlığın ardından dün akşam Saat 19.30'da Yenimahalle Belediyesi Nikah Salonu'nda başladığı rekor denemesini bu akşam saat 19.30'da tamamladı.

Buyruk, yaptığı açıklamada, Guinness Rekorlar Kitabına girmek için 24 saatte 340 kişinin üzerindeki kişiyi tıraş etmesi gerektiğini dile getirirken, bu sayıyı geçmiş olmaktan son derece mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin ilk ve tek AB standartlı berberi olduğunu ve rekor saç tıraşıyla Türk berberlerinin adını dünyaya duyuracağını ifade eden Buyruk, mevcut rekorun 24 saat aralıksız 340 kişiyi saç tıraşı yapan ABD'nin Texas eyaletinde bir berbere ait olduğunu anımsattı.

Buyruk, "24 saatte 341 kişiyi tıraş etmem rekor kırmam için yeterliydi. Onu geçtim. Berber arkadaşlarıma müşterilerini bana göndermeleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Gece yarısı tıraş edecek adam bulmakta zorlandık biraz. Taksici esnaf ile Ankara Toptancı Hali esnafından destek aldık. Hiç uyumadım ve ayak üstü bir şeyler atıştırdım. Enerji içeceği ile portakal suyu içtim, bisküvi ve simit yedim. Bir hafta öncesinden antrenmanlıyım. Bir kaç gündür doktor kontrolünde hamur işlerini kestim ve sebze ve meyve ağırlıklı beslendim, kazandım" dedi.

14 Ocak 2010 tarihinde yapılacak Ankara Berberler Odası Başkanlığı için aday olduğunu da bildiren Buyruk, başkan seçilmesi halinde aynı tempoyla çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Ankara Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Bekir Yiğittürk de meslektaşı berberi desteklediklerini, rekor denemesinde motivasyonunun artması için yanında olduklarını belirterek, Türk berberlerin Avrupalı berberlerin çok daha üstünde mesleğin inceliklerine sahip olduklarını ifade etti.

Türkiye'de esnaf arasında bir "ahilik geleneğinin" var olduğunu dikkat çeken Yiğittürk, berber Buyruk'un kazanmasından dolayı gurur duyduklarını söyledi.