BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.411,56
HABER /  GÜNCEL

Ruhban okulu da açılacak

Akil insanlar heyetinde de bulunan avukat Kezban Hatemi ruhban okulunun da açılacağını söyledi.

Abone ol

Türkiye'de haklar ve özgürlükler arayışında öne çıkan isimlerden olan ve aynı zamanda Hristiyan-Ortodoks cemaatinin avukatlığını yapan Kezban Hatemi, önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Demokratikleşme Paketi"ni değerlendirdi.

Ruhban Okulu’nun açılmasına ilişkin bir düzenlemenin pakette yer almamasına üzüldüğünü belirten Hatemi, “Her şeye rağmen olumlu buluyorum, bir gün Ruhban okulu da açılacak. Başbakan’ın bu konudaki samimiyetine inanıyorum” dedi. Hatemi paketteki düzenlemelerde Akiller Heyeti’nin hazırladığı raporun etkisinin olduğunu da söyledi.

Milliyet'e konuşan Hatemi şunları anlattı:

“Adına demokrasi paketi deniliyorsa, paketin içinde Ruhban Okulu da olmalıydı. Çünkü demokrasi konusunda yapılabilecek en kolay açılımdır. Çözümü son derece basit olan ama çok geçikmiş mesele. Diplomatik ve siyasi strajilerin kurbanı oluyor. Bu meseleyi hala 10 milyonluk Yunanistan ile çekişme konusu yapıyoruz. Yunanistan’daki Türk cemaatinin de bazı sıkıntıları var. Dolayısıyla oradaki Türk azınlıkların haklarının iyileştirilmesi noktasında koz olarak tutuluyor. Ancak pakette bu da olsaydı çok iyi olacaktı. Ben Başbakan’a güveniyorum. Verdiği sözü tutuyor, istikrarlı bir şekilde yürüyor. Bazı şeylerin değişmesi için Anayasal değişiklikler de gerekiyor. O yüzden ‘Yetmez ama evet’ diyorum. Önemli olan sürece başlamak, demokratikleşme yoluna girmektir. Meclis açıldıktan sonra da önemli değişiklikler olacağına inanıyorum. Bizim ‘Akiller Heyeti’ olarak hazırladığımız raporun da dikkate alındığını memnuniyetle gördüm. Paketteki konular da bizim raporda değindiğimiz hususlar da var. Bu da sivil toplum örgütlerinin dikkate alındığını gösteriyor.”