BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.413,31
HABER /  DÜNYA

Dünyanın ilk 'bebek fabrikası' açıldı

Çocuk sahibi olamayan Batılı çiftler adına hamile kalan yoksul Hintli kadınların doğum yaptığı dünyanın ilk 'bebek fabrikası' Hindistan'da hizmete girdi.

Abone ol

HİNDİSTAN'da Nayna Patel adlı bir Hintli doktorun girişimiyle açılan “bebek fabrikası" kendi olanaklarıyla çocuk sahibi olamayan Batılılara hizmet veriyor. Yoksul Hintli kadınları “taşıyıcı anne" olarak kiralayan batılılar bu yolla bebek sahibi oluyor. 

100 BATILI ÇİFT "ANNE" KİRALADI

Hindistan'ın Gujarat eyaletinde açılan hastanede bugüne kadar 100 Batılı çift 28 bin dolar karşılığında yoksul bir Hintli kadını taşıyıcı anne olarak kiraladı.

Bu çerçevede Hintli kadınlar Batılı erkeklerin spermleri ve kadınların yumurtalarıyla hamile kaldı.

İKİZ OLURSA 2 BİN DOLAR FAZLADAN

Haberi dünyaya duyuran BBC4 televizyonu, Batılı çiftlerin ödediği 28 bin doların 20 bininin hastaneye gittiğini, taşıyıcı annelere ise 8 bin dolar ödendiğini bildirdi. Habere göre taşıyıcı annenin ikiz doğurması halinde fazladan bir 2 bin dolar daha ödeniyor.

Hindistan'da tartışmalara yol açan bebek fabrikasının sahibi Dr Nayna Patel, çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin sperm veya embriyoları kurye aracılığıyla Hindistan'a gönderdikten dokuz ay sonra çocuklarını teslim almaya geldiklerini söylüyor.

Önümüzdeki yıl tam kapasiteyle hizmete vermesi planlanan bebek fabrikasında, taşıyıcı annelerin yaşayacağı özel odalar, ameliyathaneler, bakım odaları, bürolar ve IVF yani tüp bebek departmanları bulunuyor. Hastanede bir de bebek sahibi olacak Batılı çiftler için bir otel hizmet veriyor.

"GÖZLERİ BOZULAN GÖZLÜK ALABİLİYOR BEN NEDEN TEDAVİ ALAMIYORUM"

Dr. Patel yaptığı iş yüzünden ölüm tehditleri aldığını da açıkladı. Ancak kadın doktor ailelerin de çalışanların da bir şikayeti olmadığını, yaptığı işin ahlaka aykırı olmadığını düşünüyor. 54 yaşında olan ve 30 yıl tedavi görmesine rağmen çocuk sahibi olamayan Kanadalı Barbara isimli kadın ise "İnsanlar gözleri bozulduğunda gözlük alabiliyor, şeker hastaları insülin alabiliyor. Peki biz neden böyle bir tedavi alamayalım" diyor.