BIST 10.097
DOLAR 32,35
EURO 34,73
ALTIN 2.406,71
HABER /  MEDYA

RTÜK'ten sağlık programlarına ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), sağlık programı görüntüsü altında reklam yaptığı belirlenen 27 televizyon kanalına ceza verdi

Abone ol

RTÜK, izleyicilerden gelen şikayetler ve uzmanların tespitleri üzerine, ''Doktorunuz Sizinle'', ''Önce Sağlık'', ''Günaydın Sağlık'', ''Can Sağlığı'', ''Uzman Gözüyle Sağlık'', ''Sağlıkta Bugün'', ''Bitkilerden Gelen Şifa'', ''Sağlık Rehberi'', ''Doğadan Sağlığa'', ''Kaliteli Yaşam'' gibi isimler altında çeşitli televizyon kanallarında yayınlanan sağlık programlarını takibe aldı.

İncelemeler sonucunda, sağlık programı görüntüsü altında yayınlanan bazı programlarda ''gizli reklam'' yapıldığı ortaya çıktı.

Ayrıca MS hastalığından kansere, şekerden kısırlığa ve kalp damar hastalıklarına kadar çeşitli rahatsızlıkları kendi üretimi olan bitkisel kökenli ürünlerle tedavi ettiğini öne süren bazı kişilerin pek çok televizyon kanalında aynı adı taşıyan programlara çıkarak ürünlerinin reklamını yaptıkları belirlendi.

Yapılan tespitler üzerine Üst Kurul, geçen haftaki toplantısında sağlık programı görüntüsü altında gizli reklam yayınlayan tüm kanallara ceza verdi.