BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.413,59
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ülkü ocakları operasyonu Bahçeli'yi kızdırdı

Ülkücülerle çete kelimesinin yan yana kullanılması MHP lideri Bahçeli'yi çileden çıkardı....

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şafak operasyonu adı verilen operasyonlara "siyasi" olarak niteleyerek ülkü ocaklarının organize suç örgütü gibi yansıtılmaya çalışıldığını söyledi.

 ÜLKÜCÜ İLE ÇETE KELİMESİ YAN YANA GELMEZ
Gözaltılar sonrasında yazılı ve görsel medyaya yansıtılan fotoğrafların, görüntülerin ve kamuoyu hazırlama amaçlı girişimlerin adaletle ve insanlıkla bağdaşır bir tarafının olmadığı açıktır. Nitekim Ülkü Ocaklarını organize bir suç teşekkülü gibi göstermeye çalışmak ve başka yerlerden temin edilen suç aletlerinin bulunduğu yer gibi takdim etmeye yeltenmek izansızlık ve aşağılık bir tertiptir. Ülkücü ile çete kelimesini bir araya getirme uğraşı verenlerin, teröristle demokrasi ve barış kavramlarını birlikte kullanan çürümüş ve nesebi gayri sahihler olduğu ortadadır.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin ''adaletsiz, hukuksuz ve vicdansız bir yönetim altında can çekiştiğini'' öne sürdü. Devlet Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Ülkemizi kuşatan şaibelerle dolu karanlık ve kirli süreç, sosyal dokuyu zedelemiş, güveni zayıflatmış ve iftiraya ivme vermiştir. Siyasi maksatlar gözetilerek yapılan operasyonlar, belirli amaçlara dönük kolluk gücü faaliyetleri ve yargının tarafsızlığını kaybetmesi, yaşanan sorunların merkezine oturmuştur. Son zamanlarda Ülkü Ocaklarına yönelik saldırı ve tezgahlar da bunlar arasında yer almaktadır. Özellikle AKP hükümetinin açıkları birer birer meydana döküldükçe ve bölücü canilere kol kanat gerdiği deşifre oldukça ülkücülere çamur atılmakta ve komplolar düzenlenmektedir. Amaç bellidir ve ülkücüler adice sindirilmeye çalışılmaktadır.''