BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Libya bu sözleri unutmayacak!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sözleri Libya tarihine kazındı...

Abone ol

Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdülcelil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam dünyasının lideri konumunda olduğunu söyledi.

Abdülcelil, Türkiye'nin hem Bingazi hem de Misrata'daki yaralıların Türkiye'ye götürülmesi konusunda Kaddafi hükümetine karşı göstermiş olduğu dirayeti ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Libya devrimi için söylediklerini Libyalılar'ın hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getirdi:

 TÜRK ŞİRKETLERİN ZARARI ÖDENECEK
Türkiye'nin devrim süresinde ekonomik, siyasi ve askeri anlamda kendilerine önemli katkılarda bulunduğunu dile getiren UGK Başkanı, Kaddafi döneminde imzalanan anlaşmalara bağlı kalacaklarını ve sigorta sistemine bağlı olan Türk şirketlerinin zararlarının ödeneceği sözünü verdi.

"Libyalılar, Abdullah Gül'ün 'Başlangıcından beri kalbimiz Libya devrimi ile atıyor' sözünü asla unutmayacaklar. Recep Tayyip Erdoğan'ın da 'Bu zor dönemde bir başbakan olarak değil Libyalı bir vatandaş gibi muamele görmeliyiz' sözünü asla unutmayacaklar. Ahmet Davutoğlu'nun ise 'Libya halkı açken biz burada rahat uyuyamayız' sözünü unutmayacaklar."

Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdülcelil, Başbakan Erdoğan'ın ziyareti öncesinde Trablus'taki Türk gazetecileri kabul etti.  Türkiye'nin sadece Libya değil, Somali ve Filistin konusunda gösterdiği hassasiyetin de kendilerin mutlu ettiğini dile getiren Abdülcelil, "Türkiye bu konudaki tutumu ve izlemiş olduğu politika ile Arap dünyası nezdinde Türkiye'nin Osmanlı devleti dönemindeki itibarını yeniden kazandırmıştır" ifadelerini kullandı.