BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,57
ALTIN 2.380,25
HABER /  GÜNCEL

RTÜK görüntülere yasak koydu

RTÜK, Ulus'ta meydana gelen patlamada olay yeri görüntülerinin yayınlanmasına yasak konulduğunu duyurdu.

Abone ol

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı karar uyarınca televizyonlar, gazete ve dergilerde olay yeri görüntüleri ile fotoğrafların yayınlanmasına yasak konulduğunu duyurdu.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: '' Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2007 Salı günü (bugün) Ankara'nın Ulus semtinde meydana gelen patlamayla ilgili olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine yayım yasağı kararı almıştır.

MAHKEME KARARI

Üst Kurul, Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı fotoğraf ve görüntü yayın yasağına ilişkin kararı da yazılı açıklamasının ekinde gönderdi. Buna göre, Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı şöyle:

''Talebin kabulü ile, Yapılmakta olan soruşturmanın gizliliği, olay yeri görüntülerinin toplumun beden ve ruh sağlığına zarar verecek nitelikte olması ve yapılan yargılama görevinin amacına uygun olarak yerine getirilmesi amacıyla tüm ulusal ve yerel yayın yapan televizyonlar ile bölgesel ve yerel süreli gazeteler ve dergilerde olay yeri görüntülerinin kayda alınması ile önceden kayda alınmış görüntülerin ve resimlerin yayınlanması ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 28., Türk Ceza Kanunu'nun 285/286 ve 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 25. maddeleri uyarınca yayım yasağı konulmasına karar verildi.'