BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,64
ALTIN 2.386,73
HABER /  GÜNCEL

Hain saldırıya liderler ne dedi?

Ankara Ulus'taki hain saldırı sonrası devletin zirvesi yasa büründü. İşte liderlerin saldırı sonrası söyledikleri..

Abone ol

Türkiye Ankara Ulus'ta meydana gelen korkunç patlamanın ardından yasa büründü. Devletin zirvesi ve siyasi partiler hain saldırıyı nefretle kınadı ve şunları söyledi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer: Terörü lanetliyorum!

'"Masum insanları hedef alan bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri ve temsil ettikleri düşünceyi lanetliyorum. Ülkedeki huzur ortamını bozmaya çalışanlara, ulusumuzun dayanışması ve güvenlik güçlerimizin özverili çabalarıyla hiç bir zaman izin verilmeyecektir."

Başbakan Erdoğan'ın açıklaması: Bu gaddarlıktır!

"En hareketli saatte yaşanan bu olayı kınıyorum. Bu gaddarlıktır. Terörün ne zaman nerede nasıl vuracağı belli olmayan bir fenomen olduğunu söylemiştik. Bu olaylar, daha güçlü şekilde dayanışma içierisinde teröre karşı birlik olmalıyız." 

CHP lideri Deniz Baykal: Terör konuşularak önlenemez!

"Bir büyük kente, masum insanlara yönelik bir şiddet olayı, bir terör olayıyla karşı karşıya olduğumuz kesindir. Terörün konuşularak önlemeyeceği kesindir. Terör karşısında çok kararlı, net, güçlü bir tavrı el birliğiyle sergilemek zorunluluğumuz vardır. Terörün Türkiye'de hiçbir siyasi sonuç ortaya koymayacağını göstermek durumundayız."

DYP lideri Mehmet Ağar: Saldırların devamı gelebilir!

"Manzaranın gerçekten çok korkunç. Türkiye çok kritik bir döneme girerken yapılan bu eylem çok düşüründürücü. Bu olayı gerçekleştirenlerin kim olduğu açıktır. Önümüzdeki seçim süreci olduğunu göz önüne alınırsa bu gibi prokavatif olayların devamı gelebilir."

ANAP lideri Erkan Mumcu: Bunu yapan zavallıdır!

"Ankara'nın orta yerinde, insanların ekmek peşinde, evine, çocuklarına kavuşmak için yollarda olduğu saatlerde, kalabalıkların içinde böyle bir saldırının yapılmış olmasının hiç bir insani ve vicdani izahı olamaz. Bunu yapanlar, insanlıktan uzaktan yakından paylarını almayan zavallılardır."

MHP Genel Başkan Yrd.Mehmet Şandır: Saldırı alçakça ve korkakça!

"Terör örgütünün masum insanlara karşı alçakça ve korkakça cinayet işlediğini ortadadır. MHP olarak bu eylemi şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz, yaralılara geçmiş olsun diyoruz."