BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  GÜNCEL

Romney, vergi beyannamesini açıklayacak

Cumhuriyetçi Parti'nin favori başkan adayı adaylarından Mitt Romney, Güney Carolina'da aldığı yenilgiden sonra, vergi beyannamesini açıklama kararı aldı. Romney en düşük dilimden vergi ödediği için eleştiriliyordu.

Abone ol

ABD'de 6 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde Barack Obama'ya karşı yarışabilmek için diğer Cumhuriyetçi Parti aday adaylarıyla mücadele eden eski Massachusetts valisi Mitt Romney, Salı günü vergi beyannamesini açıklayacağını duyurdu.

Ne kadar vergi ödediğiyle ilgili tartışmalar Güney Carolina'daki seçimden önce favori aday Mitt Romney'i zor durumda bırakmıştı.

Romney geçen hafta en alt dilim olan yüzde 15 üzerinden vergi ödediğini açıklamıştı. Ortalama bir Amerikalının 200 milyon dolarlık serveti olduğu öne sürülen Romney'ninkinden daha yüksek oranda vergi ödediği belirtiliyor.

Güney Carolina seçimleri

Güney Carolina'da Cumartesi günü yapılan ön seçimi Newt Gingrich kazandı. Gingrich oyların yüzde 40'ını alırken, Romney'nin oyları yüzde 28'de kaldı.

1980'den bu yana her şeçimde Güney Carolina'yı alan aday Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı oldu.

Seçimde diğer adaylar Rick Santorum yüzde 18, Ron Paul de yüzde 13 oranında oy aldı.

Fox News'a konuşan Romney, vergi tartışmalarının dikkatleri ana meselelerden uzaklaştırdığını belirterek, "Salı günü 2010'daki vergi beyannamemi açıklayacağım" dedi.

Romney, "Bazı kişilerin bu rakamlardan bir şeyler çıkarmaya çalışacağını biliyorum. Ama vergimizi adil bir şekilde tam olarak ödüyoruz ve insanlar bunun önemli bir miktar olduğunu görecekler" diye devam etti.

Gözlemciler, kampanyasını girişimcilikteki başarısı üzerine oturtan Romney'nin üst sınıfın temsilcisi olması nedeniyle bazı muhafazakalar nezdinde olumsuz bir imaja sahip olduğunu belirtiyor.

Romney bir yıl içinde yaptığı konuşmalar karşılığında aldığı 373 bin dolar için "çok fazla bir para değil" dediği için eleştirilmişti.