BIST 9.998
DOLAR 32,35
EURO 34,89
ALTIN 2.404,91
HABER /  GÜNCEL

Romney vergi beyannamesini açıkladı

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adaylığı için yarışan Mitt Romney, tartışmalara yol açan vergi beyannamesini açıkladı. Romney'nin yaklaşık yüzde 14 oranında vergi ödediği ortaya çıktı.

Abone ol

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adaylığı için yarışan Mitt Romney, tartışmalara yol açan vergi beyannamesini açıkladı.

Kayıtlara göre son iki yılda 42,5 milyon dolar gelir elde eden Romney'nin 6.2 milyon dolar vergi ödedi.

Romney, vergi beyannamesine göre 2010'da yüzde 13,9, 2011'de de yüzde 15,4 oranında vergi ödemiş olması gerikoyr.

Eski Massachuesettes Mitt Romney ABD'de en çok kazanan işadamlarından biri ve vergi sicili kampanyada eleştiri konusu oldu.

Romney, adaylık için verilen önseçim mücadelesinin ilk aşamalarında favori isimlerden biriydi, ancak Güney Karolayna'daki son önseçimi rakibi Newt Gingrich kazandı.

Geçen Cumartesi günü vergi beyannamesini yayımlayan Gingrich'in de geçen yıl 1 milyon dolara yakın, bir başka deyişle yüzde 31 oranında vergi ödediği belirlendi.

Romney beyannamesini yayımladan önce yaptığı açıklamada vergi sicilini savundu.

Romney, "Yasaların gerektirdiği tüm vergileri ödüyorum. Bir dolar bile fazlasını değil. Borçlu olduğundan daha fazla vergi ödeyen bir başkan adayını isteyeceğinizi sanmıyorum" dedi.

Başkan Barack Obama ve eşi Michellle 2010'da 1,7 milyon dolar gelir beyan etmiş ve 450 bin dolar, yani yüzde 26 oranında vergi ödediklerini belirtmişlerdi.

Romney başta vergi beyannamesini yayımlamayı reddetmiş ve bu konu tartışmaya yol açmıştı.

Cumhuriyetçi Parti'deki adaylık mücadelesi 31 Ocak'ta Florida'da yapılacak önseçimle sürecek.