BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.422,87
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan inkar yasasına net yanıt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu...

Abone ol

İNTERNETHABER-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Senatosu'nda kabul edilen Ermeni Soykırımının İnkarını Suç sayan yasa tasarısına ilişkin Fransa'ya ağır sözlere yüklendi.

Fransa Sanatosu'nda kabul edilen tasarıyı "yok hükmünde" gördüklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, kararın Avrupa kültürünü yerle bir ettiğini belirterek, yasayı "Avrupa'da faşizmin ayak sesleri" sözleriyle değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi.

İşte Erdoğan'ın büyük alkış alan konuşmasının satırbaşları...

İNKAR YASASI

Dün çok az üyenin katılımıyla Fransa'da bir oylama yapıldı. Gerek Fransa Ulusal Meclisi'nde gerek Senato'da kabul edilen bir teklif bizim için tamamen yok hükmündedir. Ortaçağ zihniyetinin yeniden horlatılması anlamına gelen bu karar, açıkça Avrupa değerlerini ayaklar altına almakta, sağduyuyu ortadan kaldırmaktadır. Gerekli uyarıları yaptık. Bir yanlış yapıldığını, tarihin parlamentolarda yargılanamayacağını kesin bir dille ifade ettik. Bu aşamada yasa teklifine karşı oy kullanan senatörlerin, başvuruları için gerekli girişimleri sürdürüyoruz. Bu hatanın telafi edileceğine dair umudu henüz kaybetmiş değiliz.

KÜÇÜK İNSANLAR

Türkiye öyle büyük bir ülkedir ki, dostluğu büyük bir paye olduğu kadar, küçük insanlar için husumeti de büyük bir payedir. Hiç kimsenin Türkiye ile kavga ediyorum deyip böbürlenmesine fırsat vermeyeceğiz. Hiç kimsenin Türkiye üzerinden siyasi rant elde etmesine fırsat tanımayacağız. Fransız entelektüellerine sesleniyorum. Kabul edilen bu teklif aleni bir ırkçılıktır, düşünce özgürlüğü katliamıdır. Türkiye düşmanlığı üzerinden oy devşirme çabasıdır yapılan. Yapılan Fransa tarihine olduğu kadar  Avrupa tarihine de haksızlıktır.

FAŞİZMİN AYAK SESLERİ

Bu ayrımcılığa karşı susanlar, tepsisiz kalanlar, Avrupa'da faşizmin ayak seslerini duymamak gibi bir vebalin altına girerler. Bu mesele Türkiye Fransa meselesi değildir. Bu mesele bir ayrımcılık, ırkçılık meseledir. Burada şu ironik noktaya özellikle dikkat çekmek istiyorum. Sarkozy'nin büyük dedesi Osmanlı topraklarında doğmuş büyümüş biridir. Dedesi kovulan musevilerdendir. Ne kadar Türkiye düşmanlığı yaparsa yapsın, soyu Osmanlı'ya dayanan tarihiyle Türkiye ile kesişen biridir. Sarkozy, ne kadar çabalarsa çabalasın, geçmişini silemeyecek, Osmanlı hoşgörüsüne gölge düşüremeyecektir. 

Etap etap yaptırımlarımızı uygulamaya koyacağız. Hala sabır dönemindeyiz. Sürecin nasıl şekilleneceğini hep birlikte izliyoruz. Gelişmelerin seyrine göre gereken tepkimizi ortaya koyacak, eylem planımızı da kamuoyuyla paylaşacağız.

MESLEK LİSELERİNE DÖNECEĞİZ

Eğitimi artık meslek liselerine kaydıracğız. Yurtaşındaki gibi eğitimin yüzde 60'ı yüzde 70'i meslek lisesi olacak. Bakın ben size bir şey söyülyorum. Kapıcının çocuğu Siyasal'a giriyor, Anadolu'nun yoksul ve zeki evlatları iyi eğitim alınca bunları iktidarı sarsılıyor. CHP işte bundan rahatsız oluyor. 27 Mayıs ve 28 Şubat'ı da bu zihniyetle yaptılar.

HRANT DİNK DAVASI

Hrant Dink davasının da aydınlatılması en büyük isteğimizdir. Dosya kapanmamıştır. inanıyorum ki tatmin edici bir süreç işletilecektir. Yürütme olarak üstümüze düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirecğiz. Bu olay Türkiye'nin hoşgörüsünü zedeleyemeyecektir.

MİLLİ GÜVENLİK DERSİ KALKIYOR

Eğitim AK Parti için hep ön planda oldu. Bu konuda çok ciddi adımlar attık. Altyapısını geliştirmek için 9 yılda 169 bin yeni derslik açtık. Personelde en büyük hisseyi MEB'e verdik. şu ana kadar 323 bin ğretmen aldı.234 bin 500 bilişm teknolojileri sınıfı kurduk. Nicelikten niteliğe döndük. Milil Güvenli Eğitim dersini müfredattan kaldırıyoruz.

 MARMARAY: BİR DÜNYA PROJESİ

14 Ocak'ta İstanbul'da Marmaray Projesi'nin ilk ray kaynak törenini yaptık. İstanbul boğazının altına tüpler yerleştirerek iki kıtayı birleştirmek 150 yıl önce hayali kurulan bir projeydi. bu hayali 2004 yılı Ağustos ayında ilk kazmayı vurarak Ak Parti hükümeti olarak biz başlatttık.

Marmaray Projesi kapsamında Asya ve Anadolu yakalarında 40 istasyon inşaa ediyoruz. Proje tamamlandığında Üstüdar Sirkeci arası 4 dakikada alınabilecek. Gebze'den Halkalı'ya 105 dakikada ulaşmak mümkün hale gelecek. Burada önemli bir noktayı vurgulamak istiyorum. Marmaray bir İstanbul projesi değildir. Marmaray iki kıtayı demiryollarıyla birleştiren Küresel ölçekte bir yatırım, bir Türkiye,hatta Dünya projesidir. Londra'yı Pekin'e bağlıyoruz bu projeyle.

ANKARA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kuzey Ankara girişi, kentsel dönüşüm projesi, önemli bir proje. 7.5 milyon metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen bu proje kapsamında 6 bin 500 gecekonduyu yıktık, 30 bin kişiyi tahliye ettik. Havayolu üzerindeki o çirkin görüntüyü ortadan kaldırdık. Modern alanlar inşaa ettik.

Türkiye olarak ne Suriye'de ne de başka bir ülkede, herhangi bir etnik grubun yanında ya da karşısında olmamız sözkonusu değildir. Biz bölgemizdeki her meseleye barış merciinden bakıyoruz. Mezhep çatışmalarının yüzyıllardır bölgeye ağır faturalar çıkardığını biliyoruz. Bölgedeki tüm ülkelerin meseleye böyle yaklaşmasını bekliyoruz.