BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.397,08
HABER /  GÜNCEL

Romanya'da medya patronu gözaltında

Romanya'nın medya patronlarından Sorin Ovidiu Vantu, 'suçluyu teşvik' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Abone ol

24 saatlik gözaltı süresinin sonunda Vantu hakkındaki yargılama süreci merakla bekleniyor.Realitatea TV ile birçok yazılı ve görsel medya organının sahibi olan Sorin Ovidiu Vantu'nun başı yargıyla derde girdi. Ünlü medya patronu bugün öğle saatlerinde 24 saatlik göz altı kararı uyarında savcılığa götürüldü.

Vantu hakkında, 15 yıl hapse mahkum olan Nicolae Popa'nın yurt dışına kaçışına yardım ve yurt dışındayken mali destek vermek suçlaması yapılıyor. Edinilen bilgilere göre savcılar, geçen hafta Güney Kıbrıs'taki iki iş adamının hesabı üzerinden halen Endonezya'da tutuklu bulunan Popa'ya para aktarıldığını tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen savcılar, gerekli delilleri toplayarak ünlü medya patronu Sorin Ovidiu Vantu için göz altı kararı çıkarttı.

Hakkındaki gözaltı kararını politik olarak değerlendiren Vantu, olayda cumhurbaşkanı Basescu'nun parmağı olduğunu öne sürdü. Savcılık önündeki kısa açıklamasında Vantu, 'Bu mücadelenin sonunda Basescu'nun benim yerimde olacağı günü görmeyi çok istiyorum.' ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Traian Basescu, son zamanlarda isim vererek birçok medya patronunu açıktan eleştirmişti. Vantu'ya ait Realitatea TV ise hükümet ve Basescu'ya yönelik eleştirilerini yoğunlaştırmıştı.

Geçen yılın son aylarında gıyaben 15 yıl hapse mahkum olan Nicolae Popa, başında bulunduğu Devlet Yatırım Fonu'nun içini boşaltarak iflasına neden olmakla suçlanmıştı. Dava sürecinde yurt dışına kaçan Popa Endonezya'da yakalanmış, ancak iade işlemleri aylar sürmüştü.

25 Ağustos'ta Endonezya Cumhurbaşkanı'nın onayıyla iadesi kesinleşen Nicolae Popa'nın önümüzdeki günlerde Romanya'ya getirilmesi bekleniyor.