BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.409,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İsraile tepkiler bayramda da sürdü

Mavi Marmara baskınında hayatını kaybedenler için mezarları başında anma töreni düzenlendi

Abone ol

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin düzenlediği baskın sonucu hayatını kaybedenler, mezarları başında anıldı. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze'ye ambargo kaldırılmazsa olayın yıldönümünde yine gemilerle yola çıkacaklarını söyledi.

Ramazan Bayramı'nın birinci gününde Mavi Marmara gemisinde 31 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen baskında ölen 9 kişi de anıldı. Olayda hayatını kaybeden ve Edirnekapı Mezarlığı'na defnedilen Cevdet Kılıçlar ile Necdet Yıldırım'ın kabri başındaki anma programına ölenlerin yakınları, İHH üyeleri ve bazı vatandaşlar katıldı.

Dualar ve Kur'an-ı Kerim'in okunduğu anmada konuşmalar da yapıldı. Gemide bulunanlardan Ramazan Kaya, Kılıçlar ve Yıldırım'ın samimi insanlar olduklarını söyledi. Duygusal bir konuşma yapan Kaya, "Allah onların gidişlerini mübarek eylesin. Bizim de ibret almamıza, onların gittiği yolu sürdürmeye bizleri muvaffak eylesin. Biz bu kardeşlere doymadık. Rabbim bu çağın kirletici etkilerine karşı böylesine güzel insanlarla bizleri karşılaştırdı. Biz susuyoruz onlar konuşuyor. Kulak verelim. İnsani onurumuzla nasıl var olmamız gerektiğini öğretiyorlar" dedi.

Ambargoyu kaldıracağız

Bu yol uğruna şehit verdiklerini hatırlatan Yıldırım, "Madem toprağa düştük o ambargoyu kaldıracaksınız. Eğer kaldırmazsanız dünyanın dört bir tarafından şu anda gemiler hazırlanıyor. Afrika'dan Latin Amerika'ya herkes senin ne olduğunu anladı. Biz bu zaferi kazandık" şeklinde konuştu.

Yıldırım, Gazze'ye uygulanan ambargonun kalkmaması halinde olayın yıldönümü olan 31 Mayıs'ta yeni gemilerle yola çıkacaklarını söyledi.

Konuşmalar sırasında Kılıçlar'ın eşi Derya Kılıçlar ile Yıldırım'ın eşi Refika Yıldırım yan yana oturdu. Birbirlerinin ellerinden tutan acılı eşler yine birbirlerini teselli etti.