BIST 10.096
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.406,34
HABER /  DÜNYA

Romanlara saldıran zanlılar adliyede

Bursa’da at pisliği yüzünden çıkan tartışmada bir kişinin yaralanmasından sonra Romanların evlerine saldıran ve at arabalarını yakan 20 zanl...

Abone ol

Bursa’da at pisliği yüzünden çıkan tartışmada bir kişinin yaralanmasından sonra Romanların evlerine saldıran ve at arabalarını yakan 20 zanlı adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Osmangazi ilçesi Güneştepe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, alkollü bir Roman vatandaşı, komşusu ile at pisliği yüzünden tartışınca pompalı tüfekle ateş etti. Tüfekten çıkan saçmalardan birisi 16 yaşındaki Beyza K.’ya isabet etti. Hafif yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan Beyza K., daha sonra taburcu edildi. İftardan sonra toplanan mahalle sakinleri yaşananlara tepki gösterirken, sahura kadar devam eden olaylarda bir otomobil ile çok sayıda at arabası yakıldı. Bazı Roman vatandaşların, evleri ve barakaları kullanılamaz hale geldi.
Olaylarla ilgili başlatılan soruşturma neticesinde Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 20 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette sorgulamaları tamamlanan 17 zanlı ’Mala zarar vermek’ iddiasıyla adliyeye sevk edilirken, yaşı küçük 3 kişi de çocuk şube müdürlüğünden adliyeye gönderildi. Adliyeye sevk edilen zanlılar arasında Nejdet C.’ın av tüfeğinden çıkan saçmayla yaralanan Beyza K.’ın babası Burhan K. da bulunuyor. Olayların çıkış sebebi olarak gösterilen yaralama olayına karışan Nejdet C. ise, dün çıkarıldığı nöbetçi mahkemece Denetimli Serbestlik Yasası hükümlerince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Nejdet C.’ın kullandığı pompalı tüfeğe de el konuldu.
(İHA)