BIST 10.089
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.400,19
HABER /  DÜNYA

Köylülerin bölünmüş yol çilesi

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı olan Yeni Akçayır köyünün ortasından geçen Eskişehir-Kütahya karayolu, köylü vatandaşları mağdur bırakt...

Abone ol

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı olan Yeni Akçayır köyünün ortasından geçen Eskişehir-Kütahya karayolu, köylü vatandaşları mağdur bıraktı.
Eskişehir-Kütahya karayolunun 17’nci kilometresinde bulunan Yeni Akçayır köyü, bölünmüş yolla adeta ikiye ayrıldı. Köylüler camiye gitmek için karşıya, bakkala gitmek için ise diğer tarafa bariyerleri aşarak geçmek zorunda kalıyor. Bölünmüş yoldan dolayı köyde bugüne kadar 20 koyunun geçen araçlar tarafından çarpılarak öldüğünü ifade eden Yeni Akçayır Köyü Muhtarı Fikret Şenev, buraya alt geçit yapılması gerektiğini belirtti. Şenev, ‘‘4 aydır sıkıntımız bu bariyerler. Biz açıyoruz, onlar gelip kapatıyorlar. Millet bariyerlerden geçiyor. Ankara’ya, Eskişehir Valiliği’ne ve kaymakamlığa dilekçe verdim, ancak kimse dönmedi. Yolun çıkışında bir yere alt geçit yapacağız diyorlar fakat orası köylüler için çok uzak olacak. Alt geçit olsa köylüler kullanır. Yolun bölüneceğini hiç düşünmüyorduk, böyle yapılınca çok mağdur kaldık. Köylü çok pişman evini satıp gitmeyi istiyorlar. Köyde hayvancılık kalmadı, bu yol çok etkiledi’’ dedi.
Yolda çok kez kaza olduğunu ve kendi koyunlarının bu yolda ezilerek telef olduğunu vurgulayan 90 yaşındaki Ayşe Şenev ise, ‘‘Bahçeye ya da komşuya gidecek oluyorum gidemiyorum. Bariyerlerin altından geçmek zorunda kalıyorum. Zor oluyor. Ben geçiyorum, ama geçemeyenler de var. Korkmuyorum ama burada çok kaza oluyor. Kız çocuğu öldü. Koyunlarım ve bir ineğim öldü bu yolda. Alt geçit yapılmasını istiyoruz. Cenazemiz buradan çıkacak mezarlığa karşıya götürecekler. Ben ölünce nasıl götürecekler oraya bilmiyorum’’ diye konuştu.
Çocuklarını kucaklarında karşıya geçirdiklerini söyleyen köylüler ise yol yapılırken tepki gösterdiklerini, fakat yine de yapıldığını, köylülerin bariyerlerin bir bölümünü mecburen açtıklarını belirttiler. Köylüler, yolun köyü ortadan ayırmasıyla 70 ev yolun solunda, 30 ev ise sağ tarafında kaldığını anlattılar.
(İHA)