BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.490,61
HABER /  DÜNYA

1 yılda terörün kökünü kazırız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Terörün bir yıl içerisinde kökünü kazırız” dedi. <br/>BBP Sivas İl ve İlçe Teşkil...

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Terörün bir yıl içerisinde kökünü kazırız” dedi.
BBP Sivas İl ve İlçe Teşkilatının Sivas Belediyesi Paşa Fabrikası Kütük Ev’de düzenlediği iftar programına bbp Genel Başkanı Mustafa Destici’nin yanı sıra Genel Sekreter Üzeyir Tunç, Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas İl Başkanı Aytekin Durmaz, ilçe başkanları ve binlerce kişi katıldı.

“BU TOPRAKLARDA BİR TANE VATAN HAİNİ BIRAKMAYIZ”
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin çözülmeyecek hiçbir problemi olmadığını belirterek, “PKK’da çözülür, hem de öyle bir çözülür ki, bir yıl içerisinde çözeriz. PKK diye bu topraklarda bir varlığa izin vermeyiz. Bir yıl içerisinde kökünü kazır, bu topraklarda bir tane vatan haini bırakmayız. Bunu yapmaya bu büyük Türk milletinin gücü yeter. Yeter ki bir irade, bir cesaret, bir kararlılık gösterilsin. Ekonomik anlamda da bu millet hak ettiği refah düzeyine ulaşır. Bu milletin kaynakları var. Yeter ki çarçur edilmesin. Bu millet eğitimin de icadın da en iyisini yapar. Bu millet her şeyden önemlisi kendine yön verecek, kendi önünden gidecek liderler bulduğunda milli ahlakına da sahip olacaktır. Türkiye’nin ihtiyacı olan inanmış, cesur, ehliyetli ve bilgili kadrolardır” diye konuşarak Müslümanların birlik içerisinde olması gerektiğin değindi ve “İslam dünyası birlik ve beraberlik içerisinde olmalı. Bu dilde, işte ve fikirde birliğin sağlanmasıyla mümkün olacaktır” diye konuştu.

“OĞUL ESED BABASININ YOLUNDAN GİDİYOR”
Türk ve İslam dünyasının birlik sağladığı takdirde Müslümanlara yapılan zulümlerin durdurulacağını belirten Destici, "Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in PYD’ye silah verdiğini söylüyorlar. Oda babasının yolundan gidiyor. Babası da yıllarca PKK’yı topraklarında barındırdı. Eğitti, yetiştirdi ve silahlandırdı. Apo denilen bebek katiline kucak açtı. Bu bizi şaşırtmadı. Esed kendine ve geçmişine yakışanı yapıyor. Bizi asıl şaşırtan bizim hükümetimiz. Devletimizin başındakiler. Neden bu olanları seyrediyorlar? Görüyor ama hiçbir önlem almıyorlar. Biz söz değil icraat bekliyoruz. ‘Irak’ın toprak bütünlüğünün yanındayız’ diyenler sonra Barzani’nin dostu ve iş birlikçisi oldular. Kuzey Iraktaki kukla yapının hamisi kesildiler. Dün söylenenlere sonradan arkasından bakınca ‘Suriye’nin kuzeyinde de böyle bir süreç ile mi karşı karşıya kalacağız?’ diye soruyor ve yetkilileri göreve davet ediyoruz.
Önce Irak’ın kuzeyini fiili bir devlet haline getirdiler, şimdi Suriye’nin kuzeyini fiili bir devlet haline getiriyorlar, sıra Türkiye’nin Güney Doğu Anadolu’sunda. Bugün bu bölgemizde Kuzey Kürdistan konferansları toplanıyor. Orada yapılan bütün eylemlerde Kürdistan pankartları açılıyor. Türk milleti kandırılmaya devam ediyor. Suriye’yi halletsinler sıra Türkiye’nin Güney Doğu Anadolu’sunda. Bunlar olup biterken PKK ve yandaşları adeta meydan okuyup her türlü hukuksuzluğu icra ederken, yol kesip devlet işlerinden bile haraç talep ederken, kendi güvenlik birimleri oluşturup kimlik kontrolleri yaparken, ‘çekildi’ denilen PKK’lı teröristler her fırsatta silahlarıyla gövde gösterisi yaparken, ülkeyi yönetenler sadece seyrediyor ve gıkını bile çıkartmıyorlar" şeklinde konuştu.

“BATI BİLDİĞİ SENARYOYU OYNAMAYA DEVAM EDİYOR”
"Biz bedeli ne olursa olsun vatanımızın bölünmesine, Türkiye’den bir parça bile toprak koparılmasına, ayrılmasına fırsat vermeyeceğiz. Türkiye Gezi Parkı olaylarıyla uğraşırken Suriye’nin kuzeyinde, Irak’ın kuzeyinde ve Türkiye’nin Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki hadiseler maalesef milletin gözünde uzaklaştırılıyor. Batı bildiği senaryoyu oynamaya devam ediyor" ifadelerini kullanan Destici, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Biz diyoruz ki, sandık her şeyin belirleyicisidir. Her şeyi milli iradenin ortaya koyması lazım, ama sandığa giden yolların veya sandığın da tam olarak demokratikleştirilmesi lazım. Millet iradesinin tam olarak yansıtılması lazım. Anti demokratik baraj sistemi dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Yüzde 10’luk baraj kaldırılmalı. Siyasetin finansmanı adil, hakça ve şeffaf bir hale dönüştürülmeli. Milletvekilleri liderlerin iki dudağı arasından değil milletin tercihi ile belirlenmelidir.”
(İHA)