BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,03
ALTIN 2.472,17
HABER /  DÜNYA

Tek istekleri olayların sona ermesi

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’ya bağlı bazı mahallelerin muhtarları, dini kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, son günle...

Abone ol

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’ya bağlı bazı mahallelerin muhtarları, dini kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, son günlerde yaşanan olayların sona ermesi için Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti.
Ziyarette mahallelerinde süren gösteriler ve polisin müdahalesi nedeniyle temsil ettikleri toplum kesimlerinin huzursuz olduğunu ifade eden mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Hatay’ın sahip olduğu hoşgörü ve sevgi ortamına uygun olmayan görüntülerin sona erdirilmesi konusunda Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’den bir dizi istekte bulundu.
Heyet, taleplerini şöyle sıraladı:
"Abdullah Cömert’in katili bir an önce bulunarak, adalet önüne çıkartılmalı. Gösterilerde güvenlik tedbirlerini polis yerine askeri personel sağlamalı. Mahallede olumsuz görüntülere neden olan eli sopalı sivil vatandaşların kimliklerinin tespiti için çalışma başlatılmalı. Gösteriler nedeniyle zarar gören esnafın kanunlar çerçevesinde imkan var ise zararları karşılanmalı. Orantısız güç kullanımı olmamalı. İki hemşehrisini kaybeden gençlerin demokratik haklarını kullanıp bunu protesto etmelerinden dolayı gözaltına alınmamalı."
Vali Lekesiz de, dile getirilen taleplerin adli ve idari olarak büyük bir ciddiyet ile takip edildiğini belirterek, “İlimiz için, ilimiz insanı için kendi konforundan, işinden-gücünden fedakarlık ederek koşturan sizlere teşekkür ederim. Hassasiyetlerinizi anlayışla karşılıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. İlettiğiniz konuların hukuk devleti sınırları içerisinde takipçisi olunacaktır, bunu bilmenizi isterim” dedi.
(İHA)