BIST 9.765
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,93
HABER /  GÜNCEL

'Roma'nın gerçek belediye başkanı James Bond!'

Roma Belediyesi'nin verdiği sözü tutmadığı ve "Spectre" adlı filmin çekimlerinin yapıldığı sokakları Bond ekibinin temizlemek zorunda kaldığı bildiriliyor. Kent halkı ise bu durumdan memnun. Roma'dan Övgü Pınar'ın haberi.

Abone ol

İtalya'nın başkenti Roma'da yeni filminin çekimleri süren James Bond, İtalyanlar tarafından "Roma'nın gerçek belediye başkanı" ilan edildi.

"" adlı filmin çekimlerinin yapıldığı sokakları Bond ekibinin temizlemek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Filmin yapımcılarının, çekim yapılacak mekanları kiralamak için belediyeye 1 milyon euro'ya yakın bir ücret ödediği bildirilmişti.

Yapımcıları, bu bedel karşılığında set olarak kullanılacak bölgelerin temizleneceği sözünü almıştı.

Ancak basında Roma Belediyesi'nin bu sözünü tutmadığı yönünde haberler çıktı.

Bir set çalışanı, "Roma yetkilileri, grafitileri sileceklerini söylemişti ancak hiçbir şey yapmadılar. Çekim yapılan köprüyü bile biz temizlemek zorunda kaldık" dedi.

'Bond, Roma'nın yüzünü değiştirdi'

İtalyan haber sitesi Linkiesta da "Roma'nın gerçek belediye başkanı Bond, James Bond" başlıklı bir haber yayımladı.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Filmin yapımcıları caddeleri asfaltlıyor, evsizlere yemek dağıtıyor. Sinemanın en ünlü ajanı, Roma'nın yüzünü değiştirmeyi başardı. Caddeler temizlendi, sokak mobilyalarına çeki düzen verildi, duvarlardan grafitiler temizlendi, yağmurdan zarar gören asfaltlar yenilendi. Belediye Başkanı Ignazio Marino' nun yapamadığını Majestelerinin ajanı yapmayı başardı".

"Spectre" adlı filmin filmin Roma'daki çekimleri geçen ay başlamıştı.

Romalılar çekimler öncesi kentin çöp ve grafiti dolu, yolları bozuk sokaklarının görüntülerini internette paylaşmıştı.

Bazı Romalılar mesajlarında, "Dünyanın her yerinden milyonlarca kişinin izleyeceği bu filmde Roma'nın ne halde olduğu görülecek. Rezil olacağız" demişti.

Roma'daki kentsel sorunlara çözüm bulunması için kampanya yürüten "Bastacartelloni" sitesinde de belediye eleştirilmiş, kentin James Bond gibi dev bir yapımda görünmeye uygun olmadığı belirtilmişti.