BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  MEDYA

Ertuğrul Özkök'ün günahlarını yazdı

Sabah yazarı Hilal Kaplan, Kabataş'taki taciz meselesi üzerinden kendilerini suçlayan Ertuğrul Özkök'e fena yüklendi.

Abone ol

Gezi eylemlerinde Kabataş'a tacize uğradığını söyleyen Zehra Develioğlu'na destek çıkan yazarlar hakkında ağır sözler sarfeden Ertuğrul Özkök, yazar Hilal Kaplan'ın hedefindeydi.

Zehra geline destek çıkan yazarların "diliniz kaba vicdanınız taş" başlıklı yazısı ile Sabah'ın olayla ilgili taciz haberine sert çıkan Özkök, karşıt taraftaki yazarları kızdırdı.

Bugünkü yazısında Kabataş meselesine değinen yazar, eleştirilerin odağındaki ismin yakın dönemde eleştirilen uygulamalarını köşesinde okurlarıyla paylaştı:

PATRONUNA İŞ BAĞLADI

"Kabataş hadisesi üzerinden Ertuğrul Özkök'ün Sabah'a gazetecilik öğretmeye kalkması da ayrıca kara mizah unsuru. Gazeteciliği patronuna iş bağlamak için kullandığı kayıtlarla kanıtlanmış Özkök'ün vereceği bir gazetecilik dersi olamaz!

AHMET KAYA VE HRANT DİNK'İN ÖLÜMÜNDEKİ VEBALİ

Ahmet Kaya ve Hrant Dink'in ölümlerindeki vebali kamuoyu vicdanınca sabitlenmiş Özkök'ün vereceği bir insanlık dersi olamaz! Başörtülü kadınların üniversiteye gidebilmesi gibi asgari bir insan hakkını bile "411 el kaosa kalktı" manşetiyle gasp etmiş Özkök'ün vereceği bir hak-hukuk dersi olamaz!
Irak'taki Kürtlerin evlerine yakın bombalar düştüğü için bayram ilan etmiş Özkök'ün vereceği bir vicdan dersi olamaz!

ŞİŞMAN GÖRÜNDÜĞÜ İÇİN ETRAFINDA ŞİŞMAN KADIN ÇALIŞTIRMADI

Hele hele Nazenin Tokışoğlu isimli kadın bir çalışanını herkesin içinde tartaklayıp üzerine sıcak kahve boca ettiği için Habertürk'ten kovulan Alp Ulagay'a sahip çıkıp tekrar Hürriyet'e aldıran, 'şişman' göründüğü için etrafında hamile kadın çalıştırmayan, Kabataş hadisesini duyuran kadın gazetecileri sadece mesleklerini yaptığı için köşesinde aşağılayan Özkök'ten alınacak bir kadın hakları dersi hiç olamaz!

HER ŞEY OLUNABİLİYOR AMA REZİL OLUNAMIYOR
Özkök gibilerinin yayın yönetmenliği, ikna odaları kurucusunun milletvekilliği, "Bu dönemde ilmi çalışmaları bir tarafa bırakın, Türkiye'nin en önemli sorunu olan başörtüsüyle uğraşın!" diyenin Rektör, "Anayasa Mahkemesi Başkanımızı pazarda türbanlı görmek devleti sarsar" diyenin YÖK Başkanı, "Bir uçurumun kenarında olsam, bana bir başörtülü elini uzatsa ölmeyi tercih ederim" diyenin profesör, seçilmiş bir vekil için 'Bu kadına haddini bildirin' diyenin Başbakan, "Başını örten kadınlarla, Playboy dergisine çıplak poz veren kadınlar arasında zihniyet olarak fark görmüyorum" diyenin 'öncü kadın yazar' olabildiği bir ülkede o 52 saniyelik kayda da ihtiyaç yok!
Türkiye'de gerçekten her şey olunabiliyor ama rezil olunamıyor!"