BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.440,62
HABER /  DÜNYA

60 ülke davet edildi İran, İsrail ve Türkiye yok

"Mısır'ın Geleceği" başlıklı kongreye 60 ülkeden devlet başkanları çağırılırken, İran, İsrail ve Türkiye çağırılmadı.

Abone ol

60 ülkenin davet edildiği Mısır'ın Geleceği başlıklı ekonomik kongreye Türkiye, İran ve İsrail davet edilmedi. Son dönemlerde Türkiye'ye hasmane bir tutum takınan Mısır, Türkiye'nin yatırım yoğunluğu kriterlerini karşılamadığını iddia etti.

Mısır'ın Geleceği başlıklı ekonomik kongre, çok sayıda devlet başkanı, bakan ve uluslararası şirket yetkilisinin katılımıyla Şarm el-Şeyh kentinde çalışmalarına başladı. Mısır, Kahire'nin dışına inşa etmeyi planladığı yeni yönetim ve iş kentini görücüye çıkardı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin gözlendiği kongre alanına gelen yetkililer arasında Ürdün Kralı Abdullah, Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Kuveyt Emiri Cabir Ahmed el-Sabah, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Mukrin bin Abdülaziz'in yanı sıra çok sayıda uluslararası örgüt temsilcisi ve bakanlar bulunuyor.

Mısır yönetiminin büyük ümit beslediği kongreye 60 ülkenin davet edildiği belirtilirken, İran, İsrail ve Türkiye'nin ise yatırım yoğunluğu gibi kriterleri karşılamadığı için davet edilmedikleri kaydedildi.