BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu: Gül'e kapımız her zaman açık

Başbakan, "Şu anda aktif siyaset düşüncem yok'' diyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e partisinin kapısının her zaman açık olduğunu söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şu anda aktif siyaset düşüncem yok'' diyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e partisinin kapısının her zaman açık olduğunu söyledi.

Bu sabah Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, ''Sayın Gül, cumhurbaşkanlığı gibi bir zaruret dolayısıyla AK Parti'den istifa etmek durumunda kalmıştır ama her zaman manen de yaptığı katkılarla da AK Parti'nin içinde olmuştur" dedi.

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda da ne zaman kendileri takdir buyururlarsa her zaman AK Parti'nin kapıları da açıktır''.

Aday olmayacak

Gül günlerdir merak edilen kararını dün açıklamış ve 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde aday olmayacağını söylemişti.

Daha önce ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gül'ün adaylığı ile ilgili olarak, "Siyasi kararlar tabii ki Abdullah Bey'indir. Bana göre, böyle bir şey için vereceği karar, güzel de olur, hayırlı da olur" demişti.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) kurucularından olan Gül partisinin iktidarda olduğu dönemde sırasıyla Başbakan, Dışişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı olarak görev yapmıştı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Gül'ün görev süresi 28 Ağustos 2014'te sona ermiş, Davutoğlu bu tarihten bir gün önce AKP lideri seçilmiş, bir gün sonra da Başbakan olmuştu.